Kiemelt hírek

A hetedik te magad légy!

A Debreceni VSC-TEVA hazai pályán 3-2-re nyert az Újpest FC ellen az OTP Bank Liga hetedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 7. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Újpest FC 3-2 (1-1)
Debrecen, 7500 néző. Játékvezető: Iványi
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut – Bódi Á., Szakály P. (S. Nikolics, 90.), Ramos, Rezes (Varga J., 46.) – Kulcsár T. (Yannick, 46.), Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér
Újpest: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Mihajlovics, Pollák – Simon K., Markovics (Wilson, 86.), Egerszegi (Tajthy, 46.), Balogh B. (Rajczi, 52.) – Barczi, Kabát. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerzők: Bódi (22.), Yannick (49.), Coulibaly (63.) illetve Egerszegi (37.), Simon K. (75.)

A francia Adamo Coulibaly eltiltása lejárt, így visszafoglalhatta helyét a DVSC kezdőcsapatában. Varga József felépült sérüléséből, de helyette a hondurasi Luis Ramos kezdett.

A negyedik percben Bódi Ádám lőtt kapura nagyjából 15 méterről, a labda Pollák Zoltán nyújtott kezéről az oldalhálóba vágódott! Egyértelmű tizenegyes helyett csak szöglet! Nem sokkal később Kulcsár Tamás csúnya belépője után Darko Markovics reklamált sárga lapot, teljes joggal. A kilencedik percben Barczi Dávid kiugratásával Kabát Péter teljesen egyedül mehetett a kapu felé, de a partjelző lest jelzett. Szintén tévesen!

A 13. percben Rezes László került helyzetbe a tizenhatoson belül, de kissé mögé jött a labda, ezért nem lőtt egyből, aztán már blokkolták. A 22. percben Coulibaly indított a baloldalon Rezest, ő középre adott, Szakály Péter egy csel után kapura lőtt volna, de becsúszva mentettek előle. A labda Bódi Ádám elé pattant, aki 12 méterről, jobbról a jobb alsóba lőtt (1-0). Ivószünet.

A folytatásban is a DVSC irányította a játékot, és ez helyzetekben is megmutatkozott, Coulibaly és Rezes is gólt szerezhetett volna. A 37. percben az első újpesti szöglet után Pollák Zoltán fejelte a labdát Egerszegi Tamás felé, aki kapásból, félfordulatból a kapuba lőtt (1-1)! A váratlan egyenlítés felhozta a fővárosiakat, akik ezután egyenrangú partnerei voltak a Debrecennek, de az első félidőben több gól már nem esett.

A szünetben kettőt cserélt Kondás Elemér: beküldte Varga Józsefet és Yannickot. És mit tesz isten, a 49. percben Varga indítását Coulibaly adta középre, az ide-oda pattogó labdát Yannick lőtte kapura, Balajcza pedig már csak beleérni tudott (2-1). A 62. percben Kabát Péter szabadrúgása után Rajczi Péter nem tudott belefejelni a labdába, pedig mindössze öt méterre volt a hazai kaputól. Az ellentámadás végén eldőlt a meccs, Szakály ívelte át a labdát az alapvonalról a tizenhatos másik oldalára Yannicknak, aki azonnal bepasszolta középre, Coulibaly pedig kapásból, mintegy öt méterről lőtt. A játékszer megpattant Dvorschák Gáboron, így Balajcza Szabolcsnak esélye sem volt a hárításra (3-1). Ivószünet.

Az Újpest rendkívül dicséretesen továbbra sem adta fel a küzdelmet! A 74. perben Simon Krisztián, Szokol Zsolt, majd Kabát Péter volt a labda útja. Gyors támadás futott a szélen, közben már a tizenhatoson belül zajlott a játék, Kabát visszapasszolt Simon elé, aki körülbelül 14 méterről kilőtte a hosszú sarkot (3-2). A vendégek gólja ismét előzmény nélküli volt, de a játék ismét megélénkült.

A 78. percben Tajthy Tamás lőtt harminc méterről, alig a debreceni kapu mellé. Novakovics kapus szemmel verte a labdát… A 87. percben Coulibaly lőtt egy méterrel a kapu fölé. A 93. percben Coulibaly passzolt keresztbe az ötös sarkáról, de a labda elsuhant a csereként beállt Stevo Nikolics lába előtt, pedig Balajcza ekkor már a földön feküdt, tehát a kapu üres volt.

Az Újpest nagyot küzdött, megnehezítette a DVSC dolgát, de a hajdúságiak sikere teljesen megérdemelt. A Debrecennek hét forduló után ez volt a hetedik győzelme.

Olvasói sztorik