Kiemelt hírek

Selymes vagy Détári lesz az FTC edzője

Szurkolói értesülések szerint velük tárgyal a Ferencváros klubvezetése!

Kapcsolódó cikkek

Az ulloi129.hu több megbízható, független forrásból úgy értesült, hogy jelenleg Selymes Tibor és Détári Lajos a legesélyesebb a Ferencváros edzői posztjára.

Kettejük közül Selymes Tibor mögött is komoly játékos-pályafutás áll. A romániai magyar labdarúgó legnagyobb klubja hazájában a Dinamo Bucuresti volt, amellyel román bajnoki címet szerzett. Légiósként játszott és bajnok is volt az Anderlechtben is, és más belga együttesekben is megfordult. Magyarországon a Haladás és a Debrecen játékosa volt.

Edzői karrierjét is hazánkban kezdte a Sopron együttesénél, majd román csapatoknál dolgozott. A Sportul Studentesc együttesével feljutott az élvonalba. A tavalyi szezonban az első osztályú Astra Ploiesti edzője volt. A 2010-ben 14. helyezett gárdát a 11. helyre vezette. Idén a második forduló után menesztették.

Détári Lajost kevésbé kell bemutatni, és nemcsak azért, mert egy fél szezont játszott a Ferencvárosban 1993 őszén. A magyar futball utolsó világklasszisaként szokás emlegetni, aki 61 alkalommal ölthette magára a válogatott mezt. Itthon a Honvédban érte el legnagyobb sikereit, majd hatalmas médiafelhajtástól övezve a német Eintracht Frankfurt játékosa lett, amely az ő góljával szerezte meg a Német Kupát. Ezután – akkoriban csillagászati összegnek számító – 17 millió német márkáért a görög Olympiakosz Pireusz játékosa lett, noha az olasz Juventus is hívta.

Akkor ezzel a világ harmadik legdrágább játékosa volt az argentin Maradona és a holland Gullit után. Azóta is a görög klub legendái között tartják számon. Ezután az olasz Bologna, majd az Ancona játékosa lett. A Ferencvárosnál eltöltött nem egész fél szezonja után a Genoában futballozott, majd számos országban játszott még.

Edzőként a romániai FC Bihornál kezdett dolgozni majd több klubnál tevékenykedett Vietnámtól Görögországig. Sok magyar csapatnál is dolgozott általában rövid ideig. Bozsik Péter mellett a válogatott pályaedzője is volt. Jelenleg a másodosztályú Vecsés klubigazgató-vezetőedzője.

Olvasói sztorik