Kiemelt hírek

„Nem érzem, hogy probléma lenne!”

Magasföldi József nagyon sajnálja a hazai pályán elhullajtott pontokat.

Hat forduló után az OTP Bank Liga mezőnyének második részében tanyázik a legutóbbi ezüstérmes MVM Paksi FC, amelynek nyolc pontja és negatív gólkülönbsége van. Az együttes 27 éves csatára, Magasföldi József a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, szó sincs pánikhangulatról, mindenki arra koncentrál, hogy szombaton, a Kaposvár otthonában sikerrel járjon a csapat.

– Nem a várakozásoknak megfelelően sikerült a Paks bajnoki rajtja. Vajon miért?
– Mi sem tudjuk, mi az oka, hogy talán a várakozásnál gyengébben szerepelünk – nyilatkozta a Rangadónak Magasföldi József. – Minden héten mindent megteszünk, nem érzem, hogy bármi probléma lenne. Sajnos mostanság nagyon sok helyzet nem befelé, hanem kifelé pattant. Voltak szép akcióink, de a befejezések nem úgy sikerültek, ahogyan szerettük volna. Ezt nem szabad túldramatizálni, túllihegni, mert jön a következő meccs!

– Sokan féltették a csapatot, mondván nehogy a nemzetközi menetelés a bajnoki szereplés rovására menjen. Ez történt?
– A nemzetközi kupaszereplés újdonság volt számunkra, nagyon élveztük. Nem hiszem, hogy bárki számára teher lett volna. Igazából az itthoni bajnoki meccsekeinket sajnálom nagyon. Az eddigi hat fordulóból négyszer hazai pályán szerepeltünk, és csak egyet nyertünk. Az öt szerzett pont kevés, kicsit hiányérzetem van ezzel kapcsolatban.

– A következő feladat sem lesz könnyű, hiszen a Kaposvári Rákóczi otthonába utaznak.
– Erős otthon a Kaposvár! Kiszámíthatatlan csapat, hiszen vannak jó meccseik és gyengébb periódusaik egyaránt. Nehéz mérkőzésre számítok, mert Sisa Tibor szervezett csapatot rakott össze, amely tavaly már ellenünk is megmutatta, hogy masszív, jó futballra képes, hiszen a somogyiak vertek ki minket a kupából. Igyekeznek akaratukat az ellenfélre erőltetni. Mindezek ellenére nyerni megyünk, ebből nem is csinálunk titkot, szeretnénk megismételni a legutóbbi produkciónkat, amikor tavaly ősszel győzelemmel távoztunk Kaposvárról.

– A mezőny erősségét látva hova helyezi saját csapatát?
– Mindenki arra hajt, hogy minél jobban szerepeljen. Reálisan kell értékelni a helyzetet, sok pontot elhullajtottunk már itthon, de mindenképpen az első hatba várom a csapatot. Kíváncsian várom, hogyan alakul a bajnokság, mert bár a Győr és a Debrecen kissé meglépett a táblázaton, összességében kiegyenlített a mezőny. Körbeverést és érdekes eredményeket várok, hiszen például a bajnokcsapat már nyolc ponttal le van maradva az éllovasokhoz képest, ami nem kevés! És nekünk is kapkodnunk kell! Tele van a mezőny azonos képességű, jó csapatokkal. Feltétlenül előre várom magunkat, ennek érdekében dolgozunk napról napra, hétről hétre.

Olvasói sztorik