Kiemelt hírek

Haladás-győzelem 29 év után!

A Haladás Sopron Bank 2-1-re győzött a Ferencváros otthonában az OTP Bank Liga hatodik fordulójában.

A szlovén Marko Ranilovics helyett ezúttal már Végh Zoltán kezdett a Ferencváros kapujában, ez volt az 570. első osztályú bajnokija.

A Haladás rögtön a meccs elején, az ötödik percben vezetést szerzett a Haladás! Nagy I Gábor bedobásával Goran Vujovics befordult a tizenhatos jobb oldalán az elalvó Otten mellett, és mielőtt Rodenbücher odaért volna, 14 méterről ballal a jobb sarokba lőtt (1-0). Hamarosan jöhetett volna a válasz! A 11. percben Somaliát lerántották a tizenhatos bal sarkánál. Lisztes Krisztián végezte el a szabadrúgást, és beadás helyett jobbal kapura tekert. A labda a lécről kifelé pattant.

A 17. percben Rósa Dénes rúgta fel Kenesei Krisztiánt 18 méterre az FTC kapujától. A szabadrúgást a sértett centikkel a jobb kapufa mellé lőtte. A harmincadik percben Somalia húsz méterről, balról, szinte az alapvonalról a kapufára tekert! Akármilyen furcsa, ez volt az első félidő utolsó számottevő megmozdulása…

A hazai drukkereket már az ötödik percben hidegzuhany érte, Vujovics lőtt a kapuba. A Ferencváros Lisztes révén egy kapufát könyvelhetett el az első félidőben.

Az 56. percben Kenesei gurított vissza Halmosi Péternek a tizenhatoson belülről, utóbbi 18 méterről kilőtte a jobb sarkot (0-2)! A 63. percben Rósa hagyott ki nagy helyzetet hét méterről, mert a jól kivetődő Rózsa védte a jobbról leadott lövést, majd Marian Sluka kapta meg második sárga lapját, reklamálásért, így emberelőnybe került a Ferencváros! A jobb oldali szögletet Oláh két lépésről a kapu fölé rúgta.

A 71. percben Rósa indította Pölöskeyt, aki középre passzolt, ahol Guzmics Richárd vállal vette le a labdát. A meglehetősen vitatható büntetőt Iványi Zoltán játékvezető megadta, Rósa Dénes pedig kegyetlenül bevarrta a bal felsőbe (1-2). A 86. percben Félix fejelt hét méterről, Rózsa hatalmas bravúrral védett. Végül a 93. percben Junior 37 méterről ívelt be szabadrúgást, a labda lepattant a tizenhatoson belül, majd a hosszú saroknál még beleért Félix, de estében csak a kapufára segítette a labdát, maradt az 1-2.

A szombathelyiek több mint 29 év után diadalmaskodtak a Ferencváros otthonában, ezt megelőzően utoljára 1982. április 10-én nyertek az Üllői úton. Az FTC így továbbra is nyeretlen a bajnokságban.

Olvasói sztorik