Kiemelt hírek

Továbbra is nyeretlen az Újpest

Az Újpest hazai környezetben 1-1-es döntetlent játszott a Diósgyőrrel az OTP Bank Liga hatodik fordulójában.
OTP Bank Liga, 6. forduló
Újpest FC – Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 5000 néző. Játékvezető: Kovács J. Z.
Újpest: Balajcza – Üveges (Wilson, 72.), Mihajlovics, Dvorschák, Pollák – Egerszegi (Tajthy, 35.), Markovic – Simon K., Barczi, Böőr (Balogh, 65.) – Kabát. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
DVTK: Rados – Vadász, Gal, Budovinszky, Gohér – Gallardo, Abdouraman (Takács P., 56.), Lippai (Arze, 65.), Dobos (Pál, 76.) – Seydi, Menougong. Vezetőedző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Kabát (51.), illetve Seydi (68.)

Az Újpest a múlt héten, Kaposváron megszerezte első góljait, valamint első pontját is, ám a rengeteg sérült játékos mellett a két kiállítottra, Rajczi Péterre és Szokol Zsoltra sem számíthatott Zoran Szpisljak. Bár Kabát Péter és Kovács Dániel ismét bevethető volt, de Takács Zoltán, Fehér Csaba, Vermes Krisztián, Kiss Zoltán, Litauszki Róbert, Rubus Tamás, Balajti Ádám és Remili Mohamed továbbra is sérült a fővárosiaknál. A vendégektől Szavo Rakovics bordatörés, José Luque eltiltása miatt hiányzott.

Nagy hazai helyzettel indult a meccs! Rögtön az első percben egy szöglet után Egerszegi fejelt a jobb kapufa mellé. A negyedik percben Seydi szaporázta a lépteit, már az ötös sarkánál járt, amikor Balajcza Szabolcs kivetődve mentett. A 11. percben Kabát adott be balról Böőrnek, aki hét méterről lőhetett, de fölé bombázott. A 24. percben egy hosszú kapuskirúgással Kabát megkerülte Budovinszkyt, majd 13 méterről kapásból, jobbról a bal alsóba lőtt volna, de Ivan Rados kapus elcsípte a labdát. Több említésre érdemes gólhelyzet nem adódott a gólnélküli első félidőben.

Támadólag lépett fel az Újpest a találkozó elején, ám a hazaiak futballján érezhető volt, hogy formán kívül vannak. A Diósgyőr inkább kontrákkal próbálkozott, de komoly helyzetet nem láthattak a nézők egyik oldalon sem.

A 48. percben Pollák ment el a bal szélen, beadását Böőr a hosszú ötös sarkáról rosszul találja el fejjel. Két perccel később Barczi adott be laposan jobbról, középen a becsúszó Gal rosszul szabadított fel, éppen a felé tartó Dobosra pattant a labda, akiről meg az ötösön álló Kabát Péterhez került, és a támadó közelről a hálóba lőtt (1-0). A gól után érdekes módon teljesen visszaállt az Újpest, pedig még harminc perc volt hátra! Rá is fizettek a fővárosiak, hiszen a 68. percben Arze ment el a baloldalon a tizenhatoson belül, egy jó csel után az alapvonalról középre adott, a szenegáli Seydi pedig előrevetődve a bal sarokba fejelt (1-1).

A 78. percben Balogh Balázs 18 méteres lövését Rados csak kiöklözni tudta, Barczi a kipattanót 11 méterről, balról fölé rúgta. A 86. percben Takács Péter gólját les miatt nem adta meg a játékvezető, de így is nyerhetett volna a Diósgyőr, mert két perccel később Meneugong indította Seydit a bal szélen, aki azonban hét méterről jócskán mellé bombázott. A kilencvenedik percben Simon Krisztián a jobb oldalról, 14 méterről alig lőtt a rövid felső sarok mellé Budovinszky szorításában. Maradt a döntetlen.

A fordulást követően egy szerencsés góllal vezetést szerzett az Újpest. A vendégek ezt követően feljebb tolták védekezésüket és átvették az irányítást, majd Seydi szezonbeli negyedik találatával megérdemelten egyenlítettek. A hajrában mindkét gárda megszerezhette volna a győzelmet, de az Újpest csak két elhibázott Barczi-ziccerig, míg a Diósgyőr egy lesgólig jutott.

Olvasói sztorik