Kiemelt hírek

Megtört a Honvéd győzelmi sorozata

A Kecskeméti TE-Ereco látványos játékkal 3-1-re győzött a Budapest Honvéd ellen az OTP Bank Liga 6. fordulójában.
OTP Bank Liga, 6. forduló
Kecskeméti TE-Ereco – Budapest Honvéd 3-1 (1-1)
Kecskemét, 2500 néző. Játékvezető: Veizer
KTE: Németh G. – Maynard (Koszó 75.), Gyagya, Balogh, Mohl – Ebala, Savics (Csukics 75.), Litsingi – Gyurcsó (Stokics 84.), Foxi, Bori. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Botis, Bjelkanovics, Novák A. – Abass (Szekulics 76.), Németh N. (Zelenka 58.), Délczeg, Akassou, Tchami (Hidi a szünetben) – Danilo. Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerzők: Gyurcsó (37.) Litsingi (47.) Foxi (83.) illetve Danilo (tizenegyesből, 8.)

A harmadik percben Litsingi emelt Foxi elé, aki balról, kissé kisodródva 11 méterről lőtt, de a kapu bal oldalába tartó labdát Kemenes Szabolcs védeni tudta. A hetedik percben máris megszerezte a vezetést a Honvéd! Gyagya Attila buktatta a tizenhatoson belül Danilót, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Ezt a sértett végezte el, és a jobbra vetődő Németh Gábor kapus mellett a kapu bal oldalába lőtt (0-1).

A 14. percben Litsingi passzolt Bori Gáborhoz a baloldalon, aki egy csel után 18 méterről a kapu jobb alsó sarka mellé lőtt. A 19. percben egy hazai kis szöglet után Litsingihez ívelték át a labdát a baloldalra, aki hat méterről, fordulásból a kapu jobb felső sarka mellé lőtt. A 22. percben Bori lőtt egy csel után hét méterről, de Kemenes hárítani tudott. Az ellentámadásnál Danilo futotta le a jobb oldalon Gyagyát, majd nyolc méterről lőtt, de Németh kapus is résen volt.

A 25. percben Litsingi fejelt öt méterről, a labda megpattant Kemenesen, így került a felső lécre, majd a mezőnybe visszapattanva Ebaláról jutott az alapvonalon túlra. A 38. percben egyenlített a Kecskemét! Gyurcsó Ádám cselezte magát befelé a jobb oldalról, majd 22 méterről a kapu bal alsó sarkába bombázott (1-1). Egy perc múlva Gyurcsó akár újabb gólt is szerezhetett volna: egy remek kiugratás után jobbról, 13 méterről lőtt, de Kemenes ezúttal a bal oldali kapufára tudta tolni a labdát.

A 44. percben Danilo szerzett labdát a Kecskemét térfelén, meglódult a kapu felé, majd a mellette jobb oldalon érkező Abasshoz passzolt, aki 18 méterről lőtt, de kevéssel elvétette a kapu jobb oldalát. Az első félidőben a korai Honvéd-gól után a KTE teljesen átvette a játék irányítását, többet támadott, és Gyurcsó jól eltalált lövésével egyenlített.

A 47. percben már a vezetést is megszerezték a hazaiak: Szavics lőtt kapura 26 méterről, s a labda Kemenes mellkasáról pattant ki, amit a berobbanó Litsingi sodort öt méterről a kapuba (2-1). Az 59. percben Foxi indította Litsingit, akinek 11 méteres lövését a kilépő Kemenes hárítani tudta. A 67. perben Litsingi lépett ki két védő közül, majd 18 méterről centikkel lőtt a kapu jobb alsó sarka mellé.

A 69. percben Csukics passzolt a jobb oldalon Gyurcsónak, aki 15 méterről a kapu fölé bombázott. Három perc múlva Abass már a kapust is elfektette, de kisodródva jobbról csak az oldalhálót találta el. A 83. percben hazai labdaszerzés után Borit indították a baloldalon, aki középre adott, ahol Foxi érkezett, s öt méterről a kapu bal oldalába lőtt (3-1). Ez is maradt a vége.

A második félidőben a Kecskemét gyorsan megszerezte a vezetést, amely után a Honvéd is feladta defenzív játékát. A vendégek mindent elkövettek az egyenlítés érdekében, de egy gyors, egyérintős támadás végén Foxi biztosította a hazai csapat győzelmét.

Olvasói sztorik