Kiemelt hírek

Siófoki mesterhármas, tizenegyesből!

A BFC Siófok hazai pályán 3-1-re legyőzte a Kaposvári Rákóczit az OTP Banki Liga hatodik fordulójában.
OTP Bank Liga, 6. forduló
BFC Siófok – Kaposvári Rákóczi 3-1 (2-1)
Siófok, 3000 néző. Játékvezető: Takács J.
Siófok: Milinte – Fejes, Fehér Zs., Kiss Zs., Nyári – Melczer (Horváth B., 82.), Tusori, Kecskés, Huszák (Sowunmi, 59.) – Haraszti, Bozovics (Rebryk, 75.). Szakmai igazgató: Horváth Károly
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Bank, Zsók, Jánvári – Balázs B., Hegedűs D., Kulcsár (Safaric, 67.), Pedro, Jawad (Alekszejev, 61.) – Perics (Pavlovics, 80.). Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Melczer (24., 28., 64, mindhárom tizenegyesből) ill. Bank (19.)
Kiállítva: Okuka (31.), Bank (65.)

Érdekesség, hogy a kaposváriak legutóbb áprilisban nyertek bajnoki meccset idegenben, azóta pontot sem szereztek. A Rákóczi a legutóbbi szezonban hat forduló után vezette a tabellát, a Siófok pedig kiesőhelyen állt, ehhez képest most öt kör után mindkét somogyi együttes öt ponttal rendelkezett, és a tabella második felében foglalt helyet.

Hiába az este hétórás kezdés, a lelátón és a pályán egyaránt dögmeleg volt. A középkezdés előtt köszöntötték a siófok korábbi játékosát, jelenlegi pályaedzőjét, László Andrást 35. születésnapja alkalmából. A Siófok összeállításából a szerdai, Videoton elleni meccshez képest kimaradt Sowunmi Thomas és Mogyorósi József, bekerült viszont Bojan Bozsovics. A kaposvári kapuba kisebb sérülése után visszatért a szlovák Lubos Hajdúch.

A 11. percben láthatta a közönség az első nagy helyzetet, Melczer Vilmos 16 méterről centikkel a kapufa mellé lőtt. A 14. percben a kaposváriak, két perccel később pedig a siófokiak lőttek egy szabadrúgást a tizenhatos csücskéről. Utóbbi volt veszélyesebb. Aztán a 19. percben Kulcsár Kornél végezte el a szabadrúgást, átívelt a kapu előtt tömörülők felett, s labdája teljesen egyedül találta Bank Istvánt, aki rádőlt a lövésre, és senkitől sem zavartatva, 14 méterről a kapuba bombázott (0-1).

A 25. percben Okuka ellökte Melczert a tizenhatoson belül. Villant a sárga lap, és következett a tizenegyes. Melczer magabiztosan lőtt a kapuba az elfekvő Hajdúch kapus mellett (1-1). Két perc múlva Hegedűs Dávid kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, így a házigazda újabb büntetőhöz jutott! Ezúttal is Melczer állt a labda mögé, és újra csak túljárt Hajdúch eszén: a bal sarokba lőtt (2-1)! A siófokiak jó periódusban voltak, mert a Kecskéssel való kakaskodás miatt Okuka kisvártatva megkapta második sárga lapját, így a pirosat is!

A 35. percben Kulcsár Kornél passzolt remek ütemben Pericsnek, aki lőtt, de Milite szépen védett. Ugyanebben a percben, a másik oldalon Huszák lövése alig ment mellé. A 36. percben Bozsovics lőtt fordulásból, 14 méterről, senkitől sem zavartatva, pont Hajdúch kezei közé. A 44. percben Kulcsár passza után Perics lőtt 17 méterről alig a jobb kapufa mellé, de beleért még egy siófoki láb is. A szöglet után két kaposvári játékos is a földön maradt a tizenhatoson belül, de néma maradt a bíró sípja! Kisvártatva következett a szünet.

A 48. percben Perics találta telibe Bozovicsot szabadrúgásból, ápolás miatt állt a játék. Az 52. percben siófoki szabadrúgás után a hosszú oldalon érkező Tusori reflexből még hozzá tudott érni a labdához, de irányítani már nem tudta, úgyhogy néhány centivel elkerülte a kaput.

A Siófok a létszámfölényes helyzetének köszönhetően irányította a játékot, de figyelnie kellett, hogy ne járjon úgy, mint aktuális ellenfele egy héttel korábban. A Kaposvár ugyanis emberelőnyben elherdált két pontot az Újpest ellen.

A 62. percben Bank István buktatta a tizenhatoson belül Haraszti Zsoltot, amiért a vétkest kiállította a játékvezető, és tizenegyest ítélt. Melczer Vilmos harmadszor sem hibázott, ezt is bevarrta (3-1)! Kétgólos és kétemberes hátrányban volt a Kaposvár, és bár ekkor még 25 perc, nem volt nagy merészség kijelenteni, hogy ez a meccs bizony eldőlt!

A folytatásban értelemszerűen többet birtokolta a labdát a Siófok, mégsem látszott, hogy kettős emberelőnyben futballozik. A Kaposvár kulturáltan játszott, a 72. percben például Alekszejev kacskaringózott be a tizenhatoson belülre, de Milinte az utolsó pillanatban rávetődött a labdára. A 78. percben a csereként beállt Sowunmi kapott labdát a tizenhatoson belül, teljesen egyedül volt, de nem tudta levenni a labdát. A 86. percben Alekszejev kiugratása után Balázs Benjámin lőtt jobbról, nyolc méterről az oldalhálóba.

A 91. percben előbb Hegedűs, majd Alekszejev fejelt a kapufára, majd utóbbi közelről mellé lőtt. A szerencse is elpártolt tehát a Rákóczitól, amely így 3-1-es vereséget szenvedett Siófokon.

Olvasói sztorik