Kiemelt hírek

A DVSC sikeres Pápa-látogatása

A Debreceni VSC-TEVA 2-0-ra nyert a Lombard Pápa Termál FC otthonában az OTP Bank Liga hatodik fordulójában.
OTP Bank Liga, 6. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Debreceni VSC-TEVA 0-2 (0-1)
Pápa, 3000 néző. Játékvezető: Oláh G.
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Dlusztus (Horváth L., 37.), Totadze, Présinger – Farkas A. (Germán, 62.), Ganugrava – Varga G., Lovrencsics, Quintero (Szabó II Z., 68.) – Ferenczi. Vezetőedző: Véber György
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Bódi, Szakály P., Ramos, Illés Gy. (Rezes, 65.) – Yannick (Spitzmüller, 77.), S. Nikolics (Kulcsár, 81.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Bódi (45.), Nikolics (60.)

Kulcsemberek hiányoztak mindkét oldalon! A Debrecenből a francia Adamo Coulibaly eltiltás, Varga József és az észt Vjatseslav Zahovaiko sérülés miatt nem játszhatott. Rezes László sérüléssel, Kulcsár Tamás pedig kisebb betegséggel bajlódott a hét elején, ezért mindketten csupán a kispadon kezdtek. A hazaiaknál az észt Sanders Puri bokasérülés miatt hiányzott, de Gyömbér Gábor, Kaszás Kornél, Tóth Gábor, valamint a lett Vadims Zulevs sem léphetett pályára, ám a legnagyobb csapást minden bizonnyal a combizom-sérüléssel bajlódó Goran Marics kiválása jelentette.

Mindez nem volt túl jó előjel a pápaiak számára, akik bajnoki meccsen még sosem győztek a Debrecen ellen.

A nyolcadik perc hozta az első valamirevaló kapura lövést: Ferenczi István próbálkozott távolról, de Nenad Novakovics vetődve védett. Lényegében izgalommentesen teltek a percek, de nem azért, mert a játékosok lustálkodtak és csalták a futballt, egyszerűen arról volt szó, hogy egyik csapat sem tudott kialakítani egyértelmű mezőnyfölényt. A két tizenhatos között zajlott a játék, és ahogy telt-múlt az idő, úgy lett egyre unalmasabb a passzolgatás. Félreértés ne essék, továbbra sem arról volt szó, hogy nem küzdöttek, hajtottak volna eléggé a főszereplők, de egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk. A 27. percben a játékvezető ivószünetet rendelt el a nagy hőségben.

A visszatérés után feljegyezhettük az első debreceni kapura lövést is, Bódi Ádám próbálkozott távolról, de a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret. A harmincadik percben jött egy óriási lehetőség: Yannick ugratta ki Szakály Pétert, aki az ötös bal oldaláról a kapuba lőhetett volna, ha nem csúszik be kiváló érzékkel a grúz Totadze. A pápaiak belsővédője, a talphajlítóizom-szakadás miatti kényszerpihenőről épphogy visszatérő Dlusztus András sérülése kiújult, így kényszerű cserét kellett végrehajtania Véber György vezetőedzőnek.

A 39. percben a Pápa került elképesztően nagy helyzetbe! Egy pazar kiugratással Lovrencsics Gergő nyargalt, a tizenhatos vonalánál elpiszkálta a labdát a kifutó Novakovics mellett, már csak az üresen tátongó kapuval állt szemben, amikor az utolsó pillanatban Korhut Mihály elpiszkálta a játékszert a pápai játékos elől. A 42. percben megint Lovrencsics előtt adódott lehetőség, nyolc méterről próbálkozhatott, de a hajdúságiak kapusa ezúttal kivetődve tisztázott. A szöglet után megint Lovrencsics lőtt, és megint Novakovics hárított.

A 45. perben Bódi Ádám iramodott meg a pápai kapu felé. Présinger Ádám hiába tartotta vele a lépést, nem tudta megszerezni tőle a labdát, aztán a tizenhatoson belül már nem merte bántani. Bódinak sikerült talpon maradnia, és körülbelül hat méterről, estében, Szűcs Lajos lábai között a kapuba passzolt (0-1).

Lendületes játékkal kezdődött a második félidő. Előbb Ferenczi István próbálkozott 17 méterről, de Mészáros Norbert belelépett, majd Ganugrava szépen cselezgetett a jobb oldalon, de tíz méterről centikkel a jobb felső mellé lőtt. Nem sokkal később Totadze lőtt szabadrúgást nagyjából harminc méterről, Novakovics ujjheggyel belepiszkált a labdába, amely így centiméterekkel a felsőléc fölött hagyta el a játékteret.

Kihagyott hazai helyzetek után megint jött a DVSC gólja! A hatvanadik percben Ramos elcsent egy labdát a Pápa kapujától harminc méterre, tett két-három lépést, majd tökéletes ütemben passzolt Stevo Nikolics elé, aki egyből a kapuba továbbított (0-2). A 67. percben Lovrencsics Gergő révén újabb hazai helyzet maradt ki: 15 méterről, jobbról lőtt, nem sokkal a hosszú sarok mellé. Egy perc múlva a csereként beállt Germán Tamás sem tudott túljárni Novakovics eszén, mert a gólvonaltól hat méterre kivetődve védett. Néhány másodperccel később Ferenczi lövése sem járt sikerrel.

A 73. percben Korhut Mihály fejesét hárította bravúrral Szűcs Lajos. A másik kapu előtt Lovrencsics lőtte el a labdát Novakovics és a kapufa mellett. A nyolcvanadik percben a csereként beállt Rezes lőtt 15 méterről arasznyival a kapufa mellé. Végül a 88. percben Rezes lőtt 22 méterről, Szűcs kiütötte a léc alól a szitáló labdát.

Mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, és mivel örök igazság, hogy a futballt gólra játsszák, az pedig a Pápának nem jött össze, a Debrecennek viszont kétszer is, a hajdúságiak sikere teljesen megérdemelt. A DVSC így hat forduló után is őrzi tökéletes mérlegét és listavezető pozícióját!

Olvasói sztorik