Kiemelt hírek

Sima sikerrel kezdett az ETO

A Győri Rába ETO 9-0-ra nyert az észt Anzsi Tallinn ellen az UEFA Futsal Cup bécsi selejtezőjének első mérkőzésén.
UEFA Futsal Cup, selejtező, 1. forduló, Bécs
Rába ETO – Anzsi Tallinn (észt) 9-0 (3-0)
100 néző. Játékvezetők: Cachia (máltai), Walet (holland)
Győr: Balázs – Dobre, Gyurcsányi, Lódi, Ninho. Csere: Al-Ioani, Harnisch, Dróth, Mincho, Matkovics (kapus), Bárdosi. Edző: Artur Melo
Tallinn: Boskin – Kirilov, Kusnir, Skiperski, Smetanin. Csere: Ametov, Kostin, Kulikov, Renin (kapus), Steinberg, Tiismann, Vassiljev. Edző: Dimitri Klimov
Gólszerzők: Dobre (15., 22.), Harnisch (17., 25.), Al-Ioani (20., 37.), Gyurcsányi (24), Dróth (27., 39.)

Az első néhány perc kiegyenlített játéka után egyre nagyobb fölényben volt a magyar bajnok. A győriek rengeteg helyzetet dolgoztak ki, ám ezeket egy ideig nem sikerült értékesíteniük. A 15. percben aztán megtört a jég, majd a vezető találat után az ETO még kétszer volt eredményes, így megérdemelt és magabiztos előnyt harcolt ki az első húsz perc után – áll a klub honlapjának tudósításában.

Gyors győri találattal kezdődött a második félidő, aztán beindult a gólgyártás. A magyarok remekül és főképp eredményesen játszottak. Így a második húsz percben már gólokban is megmutatkozott a nagyobb játéktudás, a magyar bajnok végül a papírformának megfelelően, jó játékkal nagy különbségű győzelmet aratott a torna első napján.

Artur Melo, a Győr edzője: – Gondot jelentett, hogy nem nagyon ismertük az ellenfelet. Amit tudtunk, hogy a Tallinn fegyelmezett, jól védekező csapat. A mérkőzés első szakaszában sok helyzetet hagytunk kihasználatlanul, rossz előérzetem is támadt, de az első gól után már minden könnyebb lett. Ezután már csak az volt gond, hogyan tudom visszafogni a játékosaimat, hiszen még két mérkőzés vár ránk.

Meglepetésre az angol bajnok Helvécia 7-3-ra legyőzte a házigazda Stella Rossa csapatát. Hétfőn 18 óra 45 perctől az ETO éppen az angol bajnokkal találkozik.

Olvasói sztorik