Kiemelt hírek

Kenesei döntötte el a rangadót

A Haladás Sopron Bank hazai pályán 1-0-ra nyert a Zalaegerszegi TE FC ellen az OTP Bank Liga ötödik fordulójában.
OTP Bank Liga, 5. forduló
Haladás Sopron Bank – Zalaegerszegi TE FC 1-0 (0-0)
Szombathely, 7000 néző. Játékvezető: Solymosi
Haladás: Rózsa – Sluka, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Nagy G., Iszlai (Búrány 83.), Kovács I. (Irhás 64.), Halmosi – Kenesei, Vujovic (Oross 72.). Vezetőedző: Aczél Zoltán
ZTE: Jahic – Kocsárdi, Bulatovic (Horváth A. 46.), Bogunovic, Turcsik – Bujor, Szalai, Kamber, Kovács Ge., Balázs (Kovács Gá. 61.) – Meye (Delic 75.). Vezetőedző: Csank János
Gólszerző: Kenesei (70.)

Mindkét csapatban jócskán voltak sérültek. A hazaiaknál Nagy II Gábor, Schimmer Szabolcs, Simon Attila és Sipos Norbert, a vendégeknél Ivan Delics, Darko Pavicsevics, Serif Szadek és Varga Róbert hiányzott.

A negyedik percben Kenesei a jobb oldalról, tizenkét méterről lőtt kapura, Jahic kapus a léc fölé tolta a labdát. A kilencedik percben ismét Kenesei veszélyeztetett, jobbról befelé tolta meg a labdát, majd 18 méterről laposan Jahic kezébe lőtt. A 13. percben Nagy I Gábor cselezgetett a jobb oldalon, majd kilenc méterről, kiszorított helyzetből a bal oldalhálóba bombázott.

A 15. percben Korolovszky a saját térfeléről a baloldalon felbukkanó Keneseihez ívelt, aki Vujovics elé játszott, a montenegrói csatár hét méterről leadott lövésébe azonban Bogunovics belevetődött. Remek hangulatban zajlott a rangadó, az első húsz percben a Haladás fölénye volt jellemző. A 26. percben Vujovics cselezte át magát a ZTE védelmén, majd hét méterről, középről a jobb sarok mellé lőtt.

Lassacskán ébredezett a ZTE, kiegyenlítettebbé vált a találkozó, de a zalaiak az első félórában nem lőttek kapura… A 44. percben Sluká tizenegyesgyanús szituációban választotta el a labdától Balázs Zsoltot, de a játékvezető nem fújt, így gólnélküli állásnál jött a szünet.

Bogunovics buktatta Keneseit. Az 52. percben a szabadrúgást a sértett végezte el, a 18 méterről középre leadott lövés után a Jahicsról felpattanó labda a lécről pattant ki. Két perc múlva Vujovics passzolt Tóth Péterhez, a balhátvéd 22 méterről leadott lövése a bal felső mellett zúgott le. Az 57. percben Tóth Péter baloldali beadása után Nagy I Gábor érkezett, és Kovács Gergő szorításában a bal sarok mellé fejelt.

A hetvenedik percben Iszlai ugratta ki a lesre játszó védők között Keneseit, aki a kifutó Jahic felett-mellett 13 méterről a bal sarokba emelt (1-0). A folytatásban helyzet nélkül teltek a percek, a ZTE próbált kezdeményezni, de kevés volt az elképzelés a játékában.

A Haladás ezzel megszerezte első győzelmét az új szezonban, a Zalaegerszeg viszont ötödik alkalommal is vesztett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik