Kiemelt hírek

A Honvéd tartja a frontot

Továbbra is csak a Honvéd őrzi a budapesti csapatok becsületét az OTP Bank Ligában.
OTP Bank Liga, 5. forduló
Budapest Honvéd – Ferencváros 1-0 (0-0)
Bozsik Stadion, 5000 néző. Játékvezető: Bognár
Honvéd: Kemenes – Lovric, Debreceni, Botis, Novák – Tchami (Hajdú, 36.), Akassou, Németh N. (Hidi, 76.), Abass – Délczeg (Sekulic, 62.), Danilo. Vezetőedző: Supka Attila
FTC: Ranilovic – Sváb (Lisztes, 75.), Otten, Grúz (Csizmadia, 52.), Junior – Jovanovic, Maróti, Rósa, Tóth B. – Oláh, Felix (Pölöskey, 64.). Vezetőedző: Prukner László
Gólszerző: Németh N. (73.)

Abszolút ellenkező előjellel várták a csapatok az ősrégi rangadót, hiszen a Honvéd hármas győzelmi szériában volt, a Ferencváros viszont ebben az idényben még nyeretlen. Ez a kezdésen egyáltalán nem látszott, sokáig kiegyenlített mezőnyjáték zajlott a pályán.

Az első nagy helyzet is a vendégek előtt adódott, a 12. percben Júnior lőtt 25 méterről, középről, Kemenes Szabolcs vetődve hárított a bal sarok előtt. Később is többnyire a mezőnyben folyt a játék a mindkét félre jellemző pontatlan passzok miatt, de a hazaiak veszélyesebbek voltak, elsősorban annak köszönhetően, hogy védelmük stabil volt, míg a vendégek hátsó alakzatának több megingása is akadt.

A 18. percben Akassou ívelt, majd Tchami fejelt tíz méterről kapura, de Ranilovic védett a bal saroknál, eldőlve. A 31. percben Debreceni mentett fejjel Oláh előtt az ötösön fejjel egy jobb oldali beadásnál. Ugyanebben a percen történt, hogy Novák Alexisz jobb oldali beadását Lovric tette kapura 12 méterről, a középre tartó lövést kiütötte a kapus, majd Abass 25 méteres ismétlését már fogta.

A 42. percben Németh Norbert fejesét Danilo csúsztatta a jobb felső fölé néhány centiméterrel a tizenegyes pontról. A 45. percben egy szöglet után Rósa Dénes fejelt a rövid sarok mellé két méterről. A szünetig egyik csapat sem tudott élni lehetőségeivel (0-0).

Az 52. percben Abass ment el a jobb szélen, beadását Németh két méterről a rövid alsó mellé pörgette. Nagy kispesti rohamokkal kezdődött a második játékrész, de a helyzetek ezúttal is kimaradtak, majd a meccs tempója ismét visszaesett. A Honvéd próbálkozott, a Ferencváros erejéből pedig csak a rombolásra futotta.

Aztán a 73. percben Hajdú Norbert gurított le egy 25 méteres szabadrúgást Novák elé, aki kapura lőtte a labdát, de középre. Ranilovic csak kiütni tudta azt, szintén középre, ahol Németh Norbert kissé ügyetlenül ért a labdába, ami becsorgott a jobb sarok felé, ahonnan még a biztonság kedvéért besegítette a hálóba (1-0). A szabadrúgást követő szerencsés góllal megérdemelten szereztek vezetést a hazaiak.

Az FTC ezt követően kinyílt, mindkét fél előtt adódtak helyzetek, de az eredmény már nem változott, pedig a 75. percben egy keresztlabdát Lovric lőtt rá kapásból, Ranilovic jobbra mozdult, de egy ferencvárosi lábról a labda a másik sarok mellé csorgott. Végül győzött a több helyzetet kialakító Honvéd, amely így folytatja jó szereplését, zsinórban negyedik győzelmét aratva. A Ferencváros pedig vereségével még nehezebb helyzetbe került.

Olvasói sztorik