Kiemelt hírek

Öt gól, ötödik győzelem

Öt gól esett a Vasas győri vendégjátékán az OTP Bank Liga ötödik fordulójában, de mivel a házigazda ETO nyert 3-2-re, megőrizte tökéletes mérlegét.
OTP Bank Liga, 5. forduló
Győri ETO FC – Vasas-Híd 3-2 (1-2)
Győr, 3000 néző. Játékvezető: Fábián
Győr: Stevanovic – Babic, Fehér, Drjordjevic, Völgyi – Ji-Paraná, Pilibaitis, Trajkovic (Kiss M., 90.) – Koltai, Aleksidze (Tokody, 86.), Dinjar (Ahjupera, 63.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Vasas: Ilizi – Mileusnic, Sütő, Gáspár, Katona (Arsic, 27.) – Kulcsár, Bárányos (Beliczky, 78.), Kovács G., Jokic – Simic, Dajic (Farkas B., 54.). Vezetőedző: Komjáti András
Gólszerzők: Koltai (24.), Ji-Paraná (59)., Ahjupera (66.), illetve Kulcsár (22.), Dajic (26.)

Érdekesség, hogy a kezdő sípszó pillanatában a két együttesben összesen nem volt egy csapatra való magyar labdarúgó, hiszen a Győrben három, a Vasasban hat honfitársunk játszott.

A Győr helyzetét nehezítette, hogy két csatára is sérüléssel bajlódik: Dudás Ádám és Simon András is kihagyta a találkozót. A Vasasnál már edzésre jelentkezett Simek Péter és Juszuf Dajics is, Polényi Gábor viszont a kedd délelőtti edzésen súlyos sérülést szenvedett. Immár ott volt az angyalföldiek cserepadján Farkas Balázs.

Rögtön a második percben óriási gólszerzési lehetőség adódott a Győr előtt: Koltai Tamás kilenc méterre a kaputól már a védőt és a kapust is fektette, de hiába, mert nem találta el a kaput! A folytatásban is támadásban maradtak a hazaiak, több lehetőségük volt, de mindegyik kimaradt. A nyolcadik percben Alekszidze passzolt a bal szélen felfutó Dinjar elé, aki kapásból kissé eltörte a labdát, így 14 méterről nem találta el a kaput. Másodpercekkel később Alekszidze lőtte rá 12 méterről Dinjar bal oldali beadását, de Lubos Ilizi kapus nagy bravúrral, vetődve védett a jobb sarok előtt, könyökkel.

Tíz perc elteltével a Vasas is többször próbálkozott, de Simic és Dajic is pontatlan volt. Aztán a 22. percben Bárányos Zsolt gyorsan elvégzett egy szabadrúgást, a győri sorfal tagjai még készülődtek, illetve a cipőfűzőjüket kötötték, Kulcsár Dávid viszont megkapta a labdát, tett vele néhány lépest, majd a léc alá bombázott (0-1)! Nem késlekedtek a kisalföldiek a válasszal, a 24. percben Dinjar bal oldali beadásánál Sütő röviden szabadított fel, Koltai Tamás lecsapott a labdára, és 13 méterről, balról a rövid sarokba bombázott. Ilizi egy ujjal beleért, de hiába (1-1).

Potyogtak a gólok, hiszen az egyenlítő találat után két perccel Fehér Zoltán adta el a labdát Dajicsnak, aki először jobbról, nyolc méterről a kapusba lőtt, de higgadtan elhúzta a kipattanót Stevanovic és a visszafutó Fehér mellett, és az üres kapuba gurított (1-2). Katona Máténak becsípődött a dereka, ezért le kellett cserélni, Lazar Arszics jött a helyére. Bárányos lőtte a kapu mellé 16 méterről a Jokics által mellel visszatett labdát, majd ismét egyenlíthetett volna a házigazda, de a 34. percben Fehér a kapu fölé csúsztatott. Feltámadt a Győr, Babics bombázott tíz méterről, de Ilizi vetődve védett.

A 45. percben Pilibaitis ugratta ki Alekszidzét, aki nem tudta megelőzni a kifutó kapust, mert elcsúszott, amikor elkezdett sprintelni. Több gól már nem esett, így némi meglepetésre angyalföldi vezetéssel vonulhattak a szünetre a csapatok (1-2).

A második félidő első nagy helyzetét az ETO alakította ki, az 56. percben egy bal oldali szögletet Pilibaitis csúsztatott alig fölé az ötösről. Kisvártatva egyenlített a házigazda! Az 59. percben Ji-Paraná végzett el szabadrúgást 18 méterre a Vasas kapujától. A sorfal fölött a kapuba tekerte a labdát, Ilizi moccanni sem tudott (2-2). A 63. percben beállt az észt Jarmo Ahjupera, majd három perccel később Gáspáron és Mileusznicson is átverekedte magát a tizenhatoson belül, és tíz méterről a kapus lába között a hálóba gurított (3-2). A hetvenedik percben Trajkovic eldönthette volna a meccset! Zavartalanul vezethette a labdát az ötös sarkáig, de ott pontos lövés, vagy pontos passz helyett a kapusba lőtt.

A vége felé is a Győrnek voltak helyzetei, de több gól már nem esett, így a kisalföldiek továbbra is százszázalékosak, minden meccsüket megnyerték, a Vasas viszont még mindig csak egy ponttal rendelkezik.

Olvasói sztorik