Kiemelt hírek

Az első pápai vereség

A Diósgyőri VTK hazai pályán 2-0-ra nyert a Lombard Pápa Termál FC ellen az OTP Bank Liga ötödik fordulójában.
OTP Bank Liga, 5. forduló
Diósgyőri VTK – Lombard Pápa Termál FC 2-0 (0-0)
Diósgyőr, 5000 néző. Játékvezető: Veizer
DVTK: Rados – Vadász (Takács, 50.), Gal, Budovinszky, Gohér – Gallardo, Abdouraman, Lippai, Luque – Seydi (Dobos, 86.), Carreno (Menougong, 46.). Vezetőedző: Benczés Miklós
Pápa: Szűcs L. – Nagy S. (Quintero, 55.), Tóth G., Totadze, Présinger – Farkas A., Marics, Ganugrava – Lovrencsics, Ferenczi, Puri (Horváth L., 42.). Vezetőedző: Véber György
Gólszerző: Budovinszky (47.), Seydi (78.)
Kiállítva: Luque (60.), illetve Tóth G. (40.)

A negyedik percben Luque ívelt be egy szabadrúgást jobbról, 28 méterről, de a berobbanó támadók előtt elsuhant a labda, és végül a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A harmincadik percben Carreno készítette le a labdát balról Budovinszkynek, aki 18 méterről nagy helyzetben a kapu fölé bombázott. A 35. percben Luque ugratta ki Seydit a bal oldalon, aki kiszorított szögből próbált meg a kapura lőni, de a labda végül keresztben elhaladt a gólvonal előtt.

Tíz perccel később Tóth Gábor lerántotta Luquét, ezért megkapta második sárga lapját, valamint a pirosat is, tehát emberhátrányba került a Pápa, de a szünetig nem esett gól.

A folytatásban viszont annál hamarabb! A frissen beállt Menougong ellen szabálytalankodtak a tizenhatos baloldali csücskénél. A labda mögé Budovinszky állt, aki a sorfal fölött a kapu jobb oldalába csavarta a labdát (1-0). Komolyan helyzet a folytatásban nem adódott, de kiállítás igen! A 62. percben a hazaiak légiósa, Luque a második sárgáját kapta, mert egy szabálytalanság után a földön maradt, aztán szóváltásba keveredett ellenfelével.

Egyenlíthetett volna a Pápa, hiszen a 73. percben Marics cselezgetett a baloldalon, majd 18 méterről lőtt, de a bal oldali kapufát találta telibe. A nagy helyzet kimaradt, ezt a vendégek rögtön meg is bánhatták, mert a 78. percben Gohér jobb oldali szöglete után Seydi fejelt nyolc méterről a kapu bal oldalába (2-0).

Simán növelhette volna előnyét a borsodi együttes. A 87. percben Gallardo adta be a labdát balról, miután három védőt is kicselezett, de az érkező Lippai öt méterről, ajtó-ablak helyzetben a kapu fölé lőtt. Két perccel később Gallardo ugratta ki remek ütemben Dobost, aki egyedül vezethette a kapura a labdát, majd hat méterről elcsavarta azt a kilépő Szűcs Lajos kapus mellett is, de az végül a baloldali kapufáról pattant ki. Maradt a 2-0! Ez volt a Pápa első veresége a szezonban.

Olvasói sztorik