Kiemelt hírek

Supka: minden mérkőzés ünnep!

A Honvéd edzője bízik benne, hogy csapata jó tendenciája játékban és eredményességben is megmarad.

A Győr elleni, hazai vereséggel kezdte az új bajnokságot a Budapest Honvéd. A baljós kezdést kiváló folytatás követte, hiszen a kispestiek a Haladásnak, a Vasasnak és a Zalaegerszegnek is négy gólt lőttek, s három sikerükkel már az ötödik helyen vannak, a lőtt gólok tekintetében pedig 13 találatukkal messze-magasan a mezőny fölött állnak!

– A rossz rajt enyhén szólva sem nyomta rá a bélyegét a csapat szereplésére…
– Nem fogalmaznék úgy, hogy rosszul rajtoltunk. Eredménytelen mérkőzés volt a Győr elleni, pontokban nem jelentkezett, hogy hatvan percig remekül teljesítettünk – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Supka Attila, a Honvéd vezetőedzője. – Vezettünk, jól játszottunk, de kihagytunk egy tizenegyest, és végül két egyéni hiba eldöntötte a találkozót. Van ilyen szituáció, reméljük, a folytatásban minél kevesebbszer fordul elő velünk. A következő három meccs jól sikerült, Szombathelyen jól játszottunk, az volt az egyik legjobb mérkőzésünk! A Vasas ellen a teljesítményünk nem volt jó, de a számszerű eredmény igen. Elemeztünk a hiányosságokat, és a Zalaegerszegre úgy készültünk, hogy tudtuk, számukra nagyon fontos lesz a találkozó, mert három vereséggel rajtoltak. Számítottunk rá, hogy az idő nekünk fog játszani, amikor nagyobb területünk volt, a gyors embereink kihasználták ezt.

– Meglepően sok gólt szereztek a közelmúltban! Három meccsen négy gólt lőni, ebből két alkalommal idegenben, ez remek teljesítmény!
– A számszerű eredmény számomra is meglepő, de a játékunkban mindig benne volt, hogy több gólt szerzünk. Nem minden meccsen lesz meg a négy találat, ez egyértelmű. Lesznek nehéz mérkőzéseink, ahol az is nagy dolog lesz, ha egy gólt lövünk. Gyors labdarúgóink az előrejátékban sokat tudnak hozzátenni, és öt-hat megjátszható emberünk mindig ott van az ellenfél tizenhatosának környékén, vagy a kapu előtt.

– Mi volt a cél a rajt előtt? A jó kezdés következtében módosultak a tervek?
– Nem módosult semmi. Jól rajtoltunk, és bízom benne, hogy ez a tendencia játékban és eredményességben is megmarad. A célunk előrelépni a tavalyi eredményhez és teljesítményhez képest, illetve a csapat folyamatos építése. Télen tizenkét, nyáron tizennégy játékos elment, vagy küldtük. Meg kell teremteni az állandóságot, hogy legfeljebb egy-két pozíció legyen, ahova igazolnunk kell.

– A rosszul rajtoló Ferencváros most olyan helyzetben van, mint a Zalaegerszeg volt egy héttel ezelőtt…
– A Fradi mindig Fradi! Minden meccsen képes jól játszani. Nekünk elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk. Azzal, hogy a jó játékunk megmaradjon.

– A tévében is kiemelték, hogy minden meccsen úgy öltözik, mintha egy olasz divatlapból lépett volna ki. Ez miért vagy, és hogyan alakult ki?
– Amikor még a pro-licenc tanfolyamra jártunk, Mezey György mondta, hogy az edzők számára minden mérkőzés ünnep! Korábban is minden csapatnál így öltöztem, mert számomra tényleg ünnep a mérkőzés! Olyankor az ember kimegy a pálya szélére, és a csapatával megmutatja magát. Van, aki melegítőben, van, aki egyenruhában. A Lokinál egyenöltönyt viseltem, most a sajátjaimat használom.

Olvasói sztorik