Kiemelt hírek

Újra Bódi szabadrúgása döntött

Az egy félidőn át emberhátrányban játszó Debrecen a kilencvenedik percben lőtt szabadrúgásgóllal legyőzte idegenben a Kecskemétet az OTP Bank Liga negyedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 4. forduló
Kecskeméti TE – Debreceni VSC-TEVA 0-1 (0-0)
Kecskemét, 4000 néző. Játékvezető: Miquel Garcia (chilei)
KTE: Ribánszki – Gyagya, Radanovic (Koszó, 16.), Balogh, Mohl (Bertus, 19.) – Ebala, Cukic (Dosso, 68.), Savic – Gyurcsó, Tököli, Foxi. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Debrecen: Novakovic – Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut – Bódi (Ramos, 90.), Szakály P., Varga J., Rezes (Nikolic, 68.) – Coulibaly, Selim (Yannick, 58.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Bódi (90.)
Kiállítva: Coulibaly (45.)

Ez volt a két csapat negyedik élvonalbeli meccse a Kecskemét pályaválasztásával. Érdekesség, hogy eddig a debreceniek gólt sem lőttek az alföldi városban, és pontot sem szereztek. Tavaly ráadásul a Magyar Kupában is kétszer három gólt kaptak a KTE ellen.

A 14. percben Radanovics könnyelműsködött, így Selim Bouadla vihette a hazai kapura a labdát, de Balogh egy remek becsúszással tisztázni tudott. Tomiszlav Szivicsnek egy percen belül kétszer kellett cserélnie sérülés miatt, a hazaiak közül Szinisa Radanovics és Mohl Dávid sem tudta folytatni a játékot. A 42. percben Bódi ugratta ki Rezest a leshatáron, aki tíz méterről elrúgta a labdát a kifutó kapus alatt, de a játékszer a jobb oldali kapufáról visszapattant a Ribánszki ölébe!

A félidő lefújása előtt Coulibaly és Csukics harcolt egy labdáért, és a debreceni támadó lekönyökölte a szerb légióst. A chilei játékvezető, Alvaro Miquel Garcia piros lapot adott a debreceninek!

Radanovic és Mohl korai sérülése miatt a Kecskemét védelmét már a huszadik percben át kellett szervezni, ami érzékelhetően zavart okozott a hazaiak játékában. A Debrecen átvette az irányítást, és több gólveszélyes helyzetet dolgoztak ki a csatárai, de aztán jött a kiállítás.

A 62. percben Bartus baloldali beadását röviden vágták ki a vendégvédők, a kipattanót Ebala húsz méterről, kapásból nem sokkal lőtte a bal felső sarok mellé. A hetvenedik percben Bódi lőtt egy 18 méteres szabadrúgást két méterrel a bal alsó sarok mellé. A kilencvenedik percben Balogh kezezett becsúszás közben, szabadrúgás. Bódi Ádám állt a labda mögé, és a kaputól 22 méterre, kissé balról védhetetlenül felrúgta a labdát a jobb felsőbe (0-1)!

A második félidőben a DVSC megszállta kapujának előterét, de a KTE a sok pontatlan átadás miatt kevés gólveszélyes helyzetet tudott kialakítani. A Debrecen végül Bódi szabadrúgásból lőtt góljával gyűjtötte be a három pontot.

Tomiszlav Szivics, a Kecskemét vezetőedzője: – Nekünk furcsán kezdődött a meccs, mert kényszerűségből két védőt is le kellett cserélnem. Ilyen nem történik minden nap, főleg hazai pályán. Ez teljesen felborította az egész koncepciónkat, és amikor emberelőnyben voltunk, akkor sem tudtam cserélni, mert már csak egy lehetőségem volt, és nem mertem meglépni, mivel nagyon veszélyes volt a Debrecen, és volt még hátra fél óra. Dosso győztes gólt szerzett az elmúlt fordulóban, ma sajnos nem kaptam tőle plusz teljesítményt. Volt nekünk is helyzetünk, méghozzá százszázalékos is, amikor Gyurcsó visszatette Tökölinek, de sajnos nem tudtunk betalálni. A DVSC veszélyes volt kontrából, és még kaptak is rengeteg szabadrúgást a tizenhatosunk előterében. Egyszer persze, hogy valaki betalál… Gratulálok a győzelemhez a Debrecennek! Egy hete az utolsó percben nyertünk, ma az utolsó utáni percben kaptunk ki. Ilyen a foci, muszáj előre nézni, és összeszedni a csapatot, mert sok mérkőzés van még hátra.
Kondás Elemér, a Debrecen vezetőedzője: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Amit elterveztünk, az megvalósult tulajdonképpen. Tudtuk, hogy nagyon jó, játszós csapat a Kecskemét, sok játékossal a keretében. Pontosan ezért már a saját térfelükön próbáltunk labdát szerezni, ez az esetek nagy többségében sikerült is. Kialakítottunk néhány gólszerzési lehetőséget, azokat be kellett volna lőni. A kiállítás után a játékosoknak sokkal többet kellett dolgozniuk. Végig győzelemre játszottunk, egy nagyon jó ellenfelet sikerült legyőznünk, és fontos győzelmet arattunk idegenben.
Olvasói sztorik