Kiemelt hírek

Megint vereség, megint botrány

Az újonc Pécs 1-0-ra győzött a Ferencváros otthonában az OTP Bank Liga negyedik fordulójában. Az Üllői úton kitört a botrány.
OTP Bank Liga, 4. forduló
Ferencváros – Pécsi MFC 0-1 (0-0)
Albert Stadion, 3500 néző. Játékvezető: Fábián
FTC: Ranilovic – Csizmadia, Grúz (Lisztes, 68.), Otten, Junior (Balogh Z., 34.) – Jovanovic, Maróti, Tóth B. (Morales, 71.), Abdi – Oláh, Felix. Vezetőedző: Prukner László
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Todorovic, Törtei – Causic, Pintér A., Nagy O. (Wittrédi, 86.) – Horváth Zs., Frőhlich (Bajzát, 73.), Gyánó (Scepanovic, 68.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc
Gólszerző: Nagy O. (84.)

Történelmi idénykezdetet produkál a Pécs, és ez a kijelentés már a kezdés előtt igaz volt, hiszen a PMFC és elődjeinek fennállása óta nem volt példa még arra, hogy a csapat három győzelemmel kezdjen egy szezont az NB I-ben.

Az ötödik percben került először nagy helyzetbe a Ferencváros, de egy szöglet után Csizmadia öt méterről a kapu mellé fejelt. Három perccel később Abdi adott be balról, Oláh a védőjét megelőzve öt méterről fejelt, de Dibusz egy szép vetődéssel kiszedte a léc alól a labdát. A 13. percben Abdi indította Oláht, aki már az ötösnél járt, amikor Dibusz mentett előle becsúszva. Kisvártatva jött az első pécsi lehetőség: Fröhlich lőtt 16 méterről, Ranilovic vetődve mentett a kapu jobb oldala előtt.

Az első félidő első felében a hazaiak léptek fel kezdeményezőbben, lehetőségeik azonban rendre kimaradtak. A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, a Pécs akcióból és pontrúgásból is veszélyeztetett, de a szünetig egyik oldalon sem született gól.

Az 55. percben újabb nagy hazai helyzet maradt ki: Oláh adott be remekül balról, Dibusz beragadt, de Felix öt méterről a kapu fölé fejelt. A 62. percben Maróti adott remek labdát Oláhnak, aki üresen lőhetett 14 méterről, középről. Fölé! Egy perccel később Nagy Olivér került helyzetbe, de Balog Zoltán szögletre mentett néhány lépésre a kaputól.

A 77. percben Nagy beadásába Ranilovic éppen csak bele tudott kapni, a kipattanót pedig Bajzát öt méterről fölé fejelte. A nyolcvanadik percben Felix vitte fel a labdát a jobb oldalon, majd a tizenhatos sarkáról a lécre bombázott! A 84. percben gólt lőtt a Pécs! Nagy Olivér cselezte ki Csizmadiát és Marótit a baloldalon, és mielőtt a harmadik bárki más odaérhetett volna, 14 méterről a hálóba bombázott (0-1)! A kilencvenedik percben Felix beadását egy felugró hazai, és egy vendégjátékos közös erővel a lécre küldött.

A fordulás után az FTC mindent elkövetett a vezető találat megszerzéséért, de támadásai meddőnek bizonyultak, fellazuló védelmét pedig többször zavarba hozta a Pécs. A hajrában aztán egy ellenakciót Nagy Olivér remek egyéni megmozdulással, s góllal zárt le, ezzel el is dőlt a három pont sorsa. A házigazdák csak két kapufáig jutottak.

A Ferencváros ezzel továbbra is nyeretlen, a Pécs pedig negyedik sikerét aratta, azaz százszázalékos!

Prukner László, a Ferencváros vezetőedzője: – Úgy gondolom, megtettünk mindent, de nem volt semmi szerencsénk. A Pécs gyakorlatilag az első veszélyes támadásából megszerezte a vezetést, míg nekünk nem jött be semmi a találkozón. Sajnos, van ilyen. Gratulálunk a Pécsnek. Úgy gondolom, hogy csapatom annak szellemében ment ki a pályára, hogy ezt a meccset szeretné megnyerni. Jól is játszottunk, de az utolsó döntések rosszak voltak. Amikor egy csapat hullámvölgyben van, akkor jól jönnének az apró sikerélmények. Tettünk is azért, hogy egy góllal meg tudjuk törni az átkot, ami néhány meccse ül rajtunk. Ez végül nem sikerült, pedig többször is átszerveztük a játékunkat, hogy dinamikusabbá váljunk. Aztán ahogy ilyenkor lenni szokott, egy súlyos védelmi hiba eldöntötte a meccset. A gól előtt a védőinknek meg kellett volna csinálni egy egyszerű taktikai faultot. Én nem tudok a játékosok helyett dönteni, nyomtunk ugyan, de a szerencse sem állt mellénk. Természetesen hallottam a drukkerek reakcióját, nem esik jól, soha nem húztam ki magam semmiféle felelősség alól. A szurkolók érzelmileg túlfűtöttek, igazuk van, mert négy meccsen a két pont édeskevés. De hangsúlyozom, a csapat tett azért, hogy ne vereség legyen a vége. Sajnos a kupakiesés megosztotta a játékosokat, nem tudott még mindenki ebből kilábalni, ezen kell még dolgoznunk. Egy profi csapatnak már régen túl kellett volna ezen lépnie, de mi magyarok vagyunk. Továbbra is reális cél az, hogy a mezőny első harmadában végezzünk, volt már rá példa – például két éve –, hogy valaki öt vereséggel kezdett, aztán dobogón zárt. Talán a jövő héten elindulunk felfelé.
Mészáros Ferenc, a Pécs vezetőedzője: – Tudtuk, hogy a Fradi jó, de arra nem is számítottam, hogy ilyen jó teljesítményt nyújt. Szerintem ez volt a szezonbeli legjobb produkciója eddig. A félidőben szerkezetet kellett váltanunk és masszívabbak lettünk, majd a cserékre reagálva ismét változtatnunk kellett. A második félidő tízedik és harmincadik perce között átvettük az irányítást, és persze szerencsénk is volt a kapufákkal.

A lefújás után nagyjából hatvan elégedetlenkedő gyűlt össze a klubszékház előtt, és hangosan jelezték, messze nem elégedettek kedvenc csapatuk eddigi szereplésével. Prukner László egy tavalyi eset után most ismét úgy döntött, maga megy ki a drukkerekhez, vele tartott többek között Orosz Pál vezérigazgató is. A vezetőedző a szurkolók előtt felállított kordonra felkapaszkodva válaszolgatott a híveknek, akik a távozását követelték. A szakosztálynál közben nyilatkozatstopot rendeltek el, így a játékosok nem beszélhettek a találkozó után.

https://www.youtube.com/watch?v=auSJuYiyr30&

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik