Kiemelt hírek

Ha nincs gól, nincs pont sem

Az Újpest FC hazai pályán 2-0-ra kikapott az MVM Paksi FC-től az OTP Bank Liga negyedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 4. forduló
Újpest FC – MVM Paksi FC 0-2 (0-0)
Szusza Ferenc stadion, 2300 néző. Játékvezető: Farkas
Újpest: Balajcza – Szokol (Üveges, 62.), Mihajlovic, Dvorchák, Pollák – Markovic, Wilson – Simon, Barczi (Zamostny, 76.), Lázár – Rajczi (Balogh, 61.). Vezetőedző: Mészöly Géza
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Sipeki, Sifter – Böde, Vayer, Bartha – Kiss T. (Magasföldi, 63.). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerzők: Éger (tizenegyesből, 60.), Vayer (tizenegyesből, 90.)

A hetedik percben a hazaiak kapusát, Balajcza Szabolcsot hozta zavarba egy hazaadott labda. Luftot rúgott, de nem a kapu előtt, így szöglet következett. Két perc múlva Vayer Gábor baloldali lövés-szerű beadását ütötte ki visszavetődve Balajcza, bravúrral. A 34. percben Rajczi Péter passzolt Simonnak, akinek a középre adása Éger László kezében akadt el. Tizenegyes! Rajczi középre, éppen Csernyánszki Norbert kapusba bombázta a labdát!

Az első játékrészben összességében többet veszélyeztetett a Paks, a legnagyobb gólszerzési lehetőség mégis a hazaiak előtt adódott, de a büntető kimaradt.

Az 52. percben Bartha László húszméteres lövése Kiss hátán pattant fel, Balajcza óriási bravúrral tudott visszavetődve menteni. Az 59. percben Wilson rúgta fel Kisst a tizenhatoson belül, büntető! Éger végezte el a tizenegyest, magabiztosan a bal sarokba lőtt (0-1). A 77. percben Magasföldi szöglete után Éger fejesét vágta ki a gólvonalon álló Balogh. A 89. percben Vayer lövését Mihajlovics blokkolta kézzel. Újabb tizenegyes! A labda mögé Vayer állt, aki magabiztosan a bal sarokba lőtt (0-2). Végül a 91. percben Bartha húszméteres lövése zúgott el a jobb alsó mellett.

A szünetet követően nem sokat változott a mérkőzés képe, negyedóra után azonban ismét büntetőt ítélt a bíró, de ezúttal a vendégek javára, Éger pedig nem hibázta el a lehetőséget. Az Újpest próbálkozott, igyekezett egyenlíteni, ám semmi sem sikerült, ráadásul az utolsó percben ismét tizenegyeshez jutott a Paks, Vayer sikeres büntetője pedig végképp eldöntötte a három pont sorsát.

Az újpestiek továbbra sem szereztek gólt, illetve pontot a bajnokságban.

Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője: – Az első bekapott tizenegyesig, ami erősen kétséges volt, azt tette a csapat, amit kell, mi irányítottuk a játékot. Sokszor kritizáltam a csapatot, de most ez a megfiatalított társaság az első gólig mindent megtett. Persze az is kellett volna, hogy belőjük a tizenegyest, ami óriási gátakat szabadított volna fel a fiúkban. Ahogyan tavaly is, idén is Rajczi Péter volt kijelölve, hiszen nagy felelősséggel jár egy büntető rúgása, most nagyon kellett volna a gól. Az első hatvan percre lehet építeni, ebben a szellemben kell tovább játszanunk. Sajnos ismét a fiatalokhoz kellett nyúlni. Megértem a szurkolókat, ám azt kell mondjam, hogy a csapat megtette, amit ebben a szituációban lehetett. Most is pechünk volt.
Kis Károly, a Paks edzője: – Az eredményen túl a játékosok olyan tettet vittek véghez, ami nem mindennapi. A tízedik meccsünket játszottuk bő egy hónap alatt, péntek éjjel érkeztünk haza, de a fiúk tették a dolgukat. Sokszor a nüánszokból azért jövünk ki jól, mert egységesek vagyunk. Annak ellenére, hogy idegenben voltunk, ötletesen támadtunk. Gratulálok a játékosaimnak. A Hearts ellen nagyon kemény mérkőzést játszottunk, száz százalékot kellett nyújtanunk. Úgy gondolom, a második félidőben játékban is felülmúltuk a hazaiakat.

https://www.youtube.com/watch?v=5KQRai-YxEU&

Olvasói sztorik