Kiemelt hírek

Továbbra is veretlen a Pápa

A Lombard Pápa Termál FC hazai környezetben 1-0-ra legyőzte a Kaposvári Rákóczi együttesét az OTP Bank Liga negyedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 4. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Kaposvári Rákóczi 1-0 (1-0)
Pápa, 2500 néző. Játékvezető: Radványi
Pápa: Szűcs L. – Nagy S. (Rása 81.), Tóth G., Totadze, Présinger – Ganugrava, Farkas A. – Lovrencsics, Maric (Varga G. 90.) – Puri (Quintero 67.) – Ferenczi. Vezetőedző: Véber György
Kaposvár: Horváth L. – Okuka, Bank, Zsók, Gujic – Balázs (Jawad 59.), Hegedűs, Pedro, Pavlovic (Grumic 62.) – Kulcsár, Peric (Alekszejev 76.). Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerző: Lovrencsics (42.)

A kilencedik percben alakult ki az első veszélyes helyzet, Ferenczi fejelte le a labdát Maricsnak, aki 12 méterről, kevéssel lőtt a jobb oldali kapufa mellé. A 17. percben Ferenczi passzolt remek ütemben Purihoz, aki 14 méterről, kevéssel lőtt a kapu bal oldala mellé. Támadásban maradt a Pápa, a 24. percben Ganugrava 25 méteres szabadrúgása után a labda már Horváth kapuson is túljutott, de Bank a gólvonalról menteni tudott.

A 36. percben Présinger baloldali beadása után Ferenczi fejjel vette le a labdát, majd húsz méterről kevéssel lőtt a kapu bal oldala mellé. A 41. percben megszerezte a vezetést a házigazda. Marics lőtt váratlanul, balról, 25 méterről, amit Horváth kapus csak kiütni tudott. A labdára a berobbanó Lovrencsics csapott le, aki az ötös jobb csücskéről a kapu közepébe lőtt (1-0).

Nagyon aktívan kezdte a mérkőzést a Pápa, amely teljesen megérdemelten szerzett előny az első félidő végén. A vendégek erejéből néhány kósza ellentámadásra futotta.

A második felvonás elején is inkább a házigazda támadójátéka dominált, de immár a somogyiaknak is voltak lehetőségeik. A 63. percben Kulcsár húszméteres szabadrúgása centikkel ment a kapu fölé. A 69. percben Perics baloldali beadása után Tóth mentett nagyot a berobbanó Grumics elől.

A 78. percben Lovrencsics jobboldali beadása után Quintero lőtt 18 méterről, de Horváth ujjheggyel a kapu fölé tornázta a labdát. Egy perccel később Dzsavad passza után Alekszejev lőtt 19 méterről, de Szűcs Lajos vetődve a mezőnybe ütötte a labdát. Az utolsó említésre érdemes momentum az volt, amikor a 83. percben Lovrencsics 14 méteres lövését Horváth vetődve ütötte ki.

A második félidőben sokkal támadóbb szellemben játszott a Kaposvár, komoly lehetőségeket dolgoztak ki a látogatók, de a pápaiak is kétszer állt a kapussal szemben, a végeredmény azonban nem változott.

Olvasói sztorik