Kiemelt hírek

Nem hazudtolták meg önmagukat

Nem született gól a szombatig egyaránt pont nélkül álló Vasas és Haladás mérkőzésén az OTP Bank Liga negyedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 4. forduló
Vasas-Híd – Haladás Sopron Bank 0-0
Illovszky Stadion, 500 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Vasas: Ilizi – Polényi, Sütő, Kovács G., Katona – Kulcsár, Bakos, Bárányos, Jokic (Arsic, 64.) – Homma (Beliczky, a szünetben), Simic. Vezetőedző: Komjáti András
Haladás: Rózsa – Nagy II. G., Guzmic, Korolovszky, Tóth P. (Irhás, a szünetben) – Nagy I. G. (Ugrai, 77.), Búrány, Kovács I., Sluka – Kenesei K. (Gyurján, 68.), Halmosi. Vezetőedző: Aczél Zoltán

A szerdai, olasz AS Roma elleni centenáriumi mérkőzés utáni nyilatkozata miatt az érdeklődés kereszttüzébe kerülő Bárányos Zsolt is ott volt a Vasas kezdőcsapatában. A történtek ellenére is bizalmat szavazott neki Komjáti András vezetőedző.

Bántóan kevés néző előtt rendezték az összecsapást. Mindössze ötszázan voltak a lelátón. Ebben a két csapat eddigi gyenge teljesítménye, illetve táblázaton elfoglalt pozíciója, valamint a tévéközvetítés is szerepet játszhatott.

A Haladásnál Schimmer, Molnár, Oross, Rajos, Sipos és Simon Attila sérülés, Iszlai pedig eltiltás miatt nem játszhatott. A Vasas-játékosok közül Gáspár, Farkas és Simek sérült, míg Mileusznics eltiltott.

Többet volt a labda a Vasasnál, a fővárosiak próbáltak támadószellemben futballozni. Ennek ellenére a vasiaké volt az első helyzet, a kilencedik percben Halmosi Péter érkezett középen egy jobboldali beadásra, pörgetése nem sokkal kerülte el a hazaiak kapuját. A 14. percben Halmosi ugratta ki Kenesei Krisztiánt, aki éles szögből az oldalhálót találta el.

Eseménytelen mezőnyjáték és unalmas percek következtek, majd a 25. percben Katona Máték baloldali beadását Simic nagy helyzetben fölé fejelte. A 42. percben volt még egy lehetőség, Kenesei a jobboldalon, hat méterről lőtt, de Lubos Ilizi védett.

A második félidő első érdekes jelenetére az 52. percig kellett várni, ekkor Ilizi adta el a labdát a tizenhatoson belül, de végül fel tudtak szabadítani a hazaiak. Négy perccel később Bárányos jobboldali szöglete után Korlovszky kezére pattant a labda, de a játékvezető nem ítélte meg a jogosnak tűnő büntetőt.

A 61. percben Irhás lépett ki, Katona már a büntetőterületen belül finoman visszahúzta hátulról, a bíró sípja ezúttal is néma maradt. A 73. percben majdnem összehozott egy öngólt a Vasas! Nem értette meg egymást a kapus és a védő: Polényi hátrafejelt labdája elment a kimozduló Ilizi mellett, de a hálóőr visszasprintelt, és még a gólvonal előtt szögletre mentett. A 82. percben nagy Haladás-lehetőség maradt ki: Irhás távoli lövése nem sokkal kerülte el a felső lécet.

Rendkívül alacsony színvonalú első félidőt produkált a két együttes, a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben. A játék képe a fordulást követően sem változott, rengeteg pontatlanság, és szabálytalanság tarkította az összecsapást, amely így gólnélküli döntetlennel ért véget. Mindkét gárda megszerezte első pontját a bajnokságban, de valószínűleg egyikük sem elégedett az eredménnyel.
https://www.youtube.com/watch?v=7Czh9EocDnI&

Komjáti András, a Vasas vezetőedzője: – Elég alacsony színvonalú volt ez a meccs. Helyenként csak a küzdelem dominált, játék alig alakult ki. Talán túl nagy volt a tét, és ezért nem mertek a kelleténél többet próbálkozni játékosaim, de az is lehet, hogy voltak más problémák is. Hogy mit ér az egy pont? Nem tudom. Mindenesetre ezt is meg kell becsülni. Ameddig hagynak dolgozni, én nem hagyom magára a csapatot.
Aczél Zoltán, a Haladás vezetőedzője: – Az első félidőben négy százszázalékos helyzetünk is volt, ám sajnos nem találtuk el a kaput. A második félidőben pedig már ordító gólhelyzeteink voltak. A Vasas fölé nőttünk, úgy gondolom, hogy egy megnyert meccset veszítettünk el. Azt azért tudni kell, hogy négy 19 éves játékos játszott nálunk. Persze az övék a jövő, de azért még érniük kell az NB I-hez. A védekezésünket jó volt, a gól azonban hiányzott. Megszereztük az első pontunkat, bízom benne, hogy most már elindulunk felfelé.
Olvasói sztorik