Kiemelt hírek

Félgőzzel is nyert a Videoton

A címvédő Videoton hazai pályán 2-0-ra győzött a Diósgyőr ellen az OTP Bank Liga negyedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 4. forduló
Videoton FC – Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)
Székesfehérvár, 4000 néző. Játékvezető: Solymosi
Videoton: Tujvel – Brachi, Lipták, Vaskó, Horváth G. (Polonkai, 74.) – Nagy D., Sándor, Mitrovic, Vasiljevic (Elek, 65.), Gosztonyi (Nikolics, 86.) – André Alves. Vezetőedző: Paulo Sousa
Diósgyőr: Rados – Vadász, Gal, Budovinszky, Dobos – Luque (Arze, 58.), Lippai, Abdouraman, Gallardo – Carreno (Pál, 74.), Seydi (Menougong, a szünetben). Vezetőedző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Alves (21.), Brachi (88.)

A házigazda rögtön magához ragadta a kezdeményezést, a harmadik percben Lipták baloldali beadását Sándor György hat méterről az ötös sarkánál a földre rúgta, de így is majdnem bement a kapu felső csücskébe. Hamarosan egy bedobást követően Nagy tört a tizenhatoson belülre, visszagurított Sándornak, aki 15 méterről a jobb kapufát találta el, a kipattanót pedig André Alves ajtó-ablak helyzetben a bal kapufa mellé gurította hat méterről.

A 21. percben már vezetett a Videoton: a baloldalról adta be a labdát Gosztonyi, miután megforgatta Vadászt, majd André Alves öt méterről a kapu jobb oldalába fejelt (1-0). Két perccel később Alves lőtt kapura a baloldalról, 14 méterről, de kipattant a lécről a labda az ötösre. Mitrovics visszatette, Sándor lövését pedig fogta a kapus.

Nagy lendülettel kezdett a bajnokcsapat, amely több helyzetet is elpuskázott az első negyedórában, ám az előző szezon gólkirálya, a brazil André Alves révén nem sokkal később sikerült megszereznie a vezetést. A Diósgyőr ezt követően kijött a szorításból, ám a félidő hátralévő részében már nem változott az eredmény.

A 47. percben André Alves adott be két jó csel után be a baloldalról, ahonnan az érkező Sándor György hát méterről mellé fejelt. Az 54. percben Garrido fejelt a lécre, de a partjelző már lest intett. Három perc múlva Gal mentett becsúszva Alves elől az ötösön, a kapus pedig fogta a felperdülő labdát. A 73. percben Meneugong a jobboldalról passzolt középre, Garrido az ötösről élesen fölé lőtte a labdát.

A 75. percben egy Lipták-baki után Meneugong lőtt nyolc méterről kapura, Tujvel mentett a bal sarok előtt. A 85. percben Budovinszky lőtt rá egy 25 méteres szabadrúgást balról, egy méterrel fölé. A 88. percben Budovinszky gáncsolta Alvest. A szabadrúgást Brachi lőtte el húsz méterről, a labda a bal felsőből a másik kapufára pattant, majd a gólvonal mögé (2-0).

A fordulást követően lelassult a Videoton játéka, a Diósgyőr azonban ezt nem tudta kihasználni, ráadásul a hajrában Brachi egy parádés szabadrúgásgóllal biztosította a hazaiak győzelmét.

https://www.youtube.com/watch?v=YPywMKCPgB0&

Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője: – Tizenöt perc alatt eldönthettük volna a mérkőzést, ehelyett gyakorolhattuk, hogyan kell védekezni. Nem voltam ideges, csupán szenvedélyesen próbáltam segíteni a csapatomat, hogy jobb legyen. Brachi fantasztikus gólt lőtt, sokat gyakorolja a szabadrúgásokat, nem csak védekezésben használható.

Benczés Miklós, a Diósgyőr vezetőedzője: – A Videoton pörgő ritmusban kezdte a találkozót, mi pedig buta hibákat követtünk el. Például a mélységből beinduló középpályásokat nem vettük fel, pedig tudtuk, hogy ezt játssza a Videoton, készültünk rá. Az első gólt is védekezési hibából kaptuk. Mi is próbáltunk rövidpasszos futballt játszani, de mire megtaláltuk a ritmust, az ellenfél már előnyben volt. A vége felé visszavett ellenfelünk, amely egyébként óriási erőt képvisel. Mi sokszor futottunk lesre, amit a szélsőknél egyáltalán nem értek, miért. Gyakorlatilag tíz támadásból tíz les volt. A csapatunk tartása továbbra is jó, örülök, hogy sikerült tizenegy emberrel befejeznünk az összecsapást.

Olvasói sztorik