Kiemelt hírek

Alekszidze, a Siófok-specialista

A Győri ETO FC 1-0-ra legyőzte idegenben a BFC Siófokot az OTP Bank Liga negyedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 4. forduló
BFC Siófok – Győri ETO FC 0-1 (0-1)
Siófok, 3000 néző. Játékvezető: Szilasi
Siófok: Mester – Kiss Zs., Lengyel, Fehér Zs., Fejes – Haraszti, Tusori, Kecskés (Lattenstein 75.), Melczer (Rebryk 62.) – Huszák – Farkas J. (Horváth B. 86.). Szakmai igazgató: Horváth Károly
Győr: Stevanovic – Babic, Djordjevic, Fehér Z., Völgyi – Pilibaitis – Koltai, Trajkovic (Windecker 82.), Ji-Paraná (Kiss M. 67.), Dinjar – Simon A. (Aleksidze 15.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Aleksidze (26.)

Ahogy várni lehetett, az első perctől a százszázalékos mutatóval rendelkező Győr kezdeményezett. Az ötödik percben Vladimir Djordjevics 28 méterről lőtt alig kapu fölé. A tízedikben Simon András megsérült, a pálya mellett körülbelül két percig ápolták, de nem tudta folytatni a találkozót. Rati Alekszidze váltotta.

A 15. percben Ji-Paraná 22 méterről ballal végzett el egy szabadrúgást. A labda nem sokkal a bal sarok mellett hagyta el a pályát. A húszadik percben Tusori Richárd egy kapu előtti kavarodás után a kipattanót kapásból a jobb kapufa mellé lőtte fél méterrel. Ez volt az első veszélyes siófoki próbálkozás. Egy perccel később egy jobboldali beadás után Trajkovics pörgetett a kapu mellé nem sokkal.

A 26. percben vezetést szerzett az ETO! Nikola Trajkovics és Alekszidze kényszerítőzött, majd utóbbi hat méterről laposan a kapu közepébe gurított a kapus lába mellett (0-1). A 32. percben Alekszidze szerzett labdát a tizenhatos előterében majd 14 méterről elemi erővel bombázott fél méterrel a kapu fölé. A negyvenedik percben Haraszti átadását Tusori 14 méterről senkitől sem zavartatva ballal csúnyán mellé rúgta.

Az eddigi három bajnokiján egyetlen gólt kapó Győr ezúttal is alaposan megszervezte védekezését, a hazaiak helyzetbe sem kerültek, míg a vendégek Lengyel hibája után, Alekszidze révén előnyhöz jutottak. A támadó igazi Siófok-specialista, az elmúlt szezonban is kétszer betalált a balatoniak kapujába, ami hat pontot ért csapatának.

A második szakasz kezdése után Dinjar fejelte hat méterről kapura, Mester hatalmas bravúrral védte a jobb alsóba tartó próbálkozást. A 48. percben Alekszidze egy nagy baloldali keresztlabda után 14 méterről a bal felső mellé bombázott. A 67. percben Marko Dinjar beadása után Trajkovics fejelt öt méterről mellé. Egy perccel később ismét Dinjar adott be, ezúttal szögletből. Linas Pilibaitis a kaputól mindössze négy méterről fejelt fölé.

A második félidőben is a győriek akarata érvényesült, a hazaiak a folytatásban sem tudtak ziccert kialakítani, így biztos ETO-siker született, immár negyedszer ebben a szezonban.

Érdekesség, hogy amikor legutóbb Siófokon csapott össze egymással a két együttes az NB I-ben, akkor a Győr Alekszidze huszadik percben szerzett góljával nyert 1-0-ra…

Horváth Károly, a Siófok szakmai igazgatója: – A legnagyobb gondok a középpályán adódtak. A csatáraink nem kaptak kellő támogatást, természetesen ők is hibáztak. Ennél sokkal, de sokkal többet kell nyújtani. A pontrúgásainkból tudhattunk volna helyzeteket kialakítani, amelyek azonban nem sikerültek a rúgók részéről. Teljesen veszélytelenek voltunk, a Győr egyszerűen levédekezte a meccset. A két belsővédőnkön is bizonytalanságot véltem felfedezni, főként a győri gól pillanataiban. A párharcokat Alekszidze többször is megnyerte a védőkkel szemben. A győriek fejben jobban a pályán voltak és a párharcok többségét is sikerült megnyerniük. Zsinórban harmadszorra szúrt ki velünk a Győr és Alekszidze.
Csertői Aurél, a Győr vezetőedzője: – Akár több góllal is nyerhettünk volna, hiszen végig kézben tartottuk a mérkőzést. Az Újpest ellen egy jó Siófokot láttunk, erre is készültünk. Masszív játékot mutattak, elégedett vagyok azzal, hogy csak pontrúgásokkal tudtak veszélyt teremteni. Nekünk a gól után is voltak helyzeteink, a második félidőben két meccslabdát is rontottunk, rászolgáltunk a három pontra. Nagyon örülök, hogy ilyen sok szurkoló eljött Siófokra, csak a győzelmek tudják meghozni az összhangot, ami kell a csapat és a szurkolók között.
Olvasói sztorik