Kiemelt hírek

Honvéd: a jól bevált négyes!

A Budapest Honvéd 4-0-ra nyert a Zalaegerszeg otthonában az OTP Bank Liga negyedik fordulójának nyitómérkőzésén.
OTP Bank Liga, 4. forduló
Zalaegerszegi TE FC – Budapest Honvéd 0-4 (0-1)
Zalaegerszeg, 2500 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Sherif (Turcsik, a szünetben), Bulatovic, Kovács Gábor – Stanisavljevic (Turkovs, a szünetben), Kamber, Hervás (Horváth A., 54.), Bujor – Kovács Gergely, Meyé. Vezetőedző: Csank János
Honvéd: Kemenes – Lovric, Debreceni, Botis, Novák – Tchami (Hidi, 67.), Németh N. (Zelenka, 57.), Akassou, Abass – Danilo, Délczeg (Hajdú, 76.). Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerzők: Délczeg (34.). Danilo (tizenegyesből, 64.), Abass (75.), Hidi (92.)

A meccs első helyzetét rögtön a második percben Stanisavljevic válthatta volna könnyedén gólra. Méyé jobboldali beadása teljesen üresen találta középen őt, ám nagy ziccerben csúnyán eltörte a labdát, amely végül Kemenes kapusig is alig gurult el. A másik oldalon Danilo sokkal közelebb volt a vezetés megszerzéséhez! A 12. percben Novák indította pontosan a jobboldalon a brazilt, aki kicselezte Kovácsot, majd 14 méterről a felsőlécet bombázta telibe.

A 27. percben Kocsárdi nagy bedobása után a századik magyar élvonalbeli mérkőzését játszó Kamber fejelt a kapu mellé. A 34. percben megszerezte első gólját a Honvéd színeiben Délczeg Gergely! Nem volt túlságosan nehéz dolga, hiszen nem őrizte őt egyetlen zalai védő sem, így a szélen felfutó Danilo által beívelt labdát zavartalanul fejelhette körülbelül öt méterről a hazai kapuba (0-1).

A 43. percben Botis és Kamber viaskodott a labdáért az ötös sarkán, a Honvéd-kapu előtt. Úgy tűnt, a fővárosiak védője megszerzi a játékszert, amelyet azonban végül a hazai támadó kaparintott meg. Azonnal kapura lőtt, Novák hiába próbálkozott, nem tudott beleérni a labdába, de az egyenlítőgól elmaradt, mert Kamber alaposan fölé bombázott.

A második félidő első említésre érdemes helyzete az 53. percben alakult ki, amikor Tchami elszaladt a széles, majd középre adott, de Németh Norbert kapásból a kapu ölé lőtt. A ZTE vezetőedzője, Csank János két perccel később már a harmadik cserelehetőségét használta ki. Az 58. percben a csereként beállt Zelenka passza teljesen egyedül találta Danilót a tizenhatoson belül, de senkitől sem zavartatva Vlaszák Gézába lőtt, majd a kipattanót – ahelyett, hogy megjátszotta volna – hagyta szögletre gurulni.

A 64. percben eldőlt a meccs. Danilo beadását fejelte vissza az ötös jobb oldaláról Délczeg. Középen Zelenkához került a labda, de nem tudta megszelídíteni, kipattant az alapvonalon túlra. Igen ám, de közben Vlaszák Géza fellökte a cseh középpályást, jogos büntető! Természetesen a tizenegyesből a Haladás ellen kétszer, a Vasas ellen egyszer eredményes Danilo állt a labda mögé, és higgadtan, félmagasan a kapu közepébe lőtt, Vlaszák a jobb oldalra vetődött (0-2).

A 72. percben Bujor labdája szabadrúgásból alig suhant el a kapufa és a felsőléc találkozása mellett. A 74. percben előbb Novák Alexisz bonyolított túl egy nagy helyzetet a tizenhatoson belül, majd Hidi indította Abbaszt a jobb szélen, aki kicselezte Bogunovicsot, majd a rosszul helyezkedő Vlaszák mellett éles szögből, hat méterről a kapuba lőtt (0-3). A nyolcvanadik percben Kemenes védte nagy bravúrral Bujor újabb remek szabadrúgását.

A kispestiek ezúttal is négyes rúgtak, akárcsak a Haladás és a Vasas ellen! A 92. percben Danilo indította a csereként beállt Hidit, aki keresztbepasszolta a labdát a baloldalról. Lovric kapura lőtt, de Turcsik beleért a labdába, ami így újra Hidihez került, ő pedig 16 méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-4)!

Ez a meccs pontosan olyan volt, amilyet a papírforma ígért a nyeretlen ZTE, és a három meccsből kettőt megnyerő, eddig kilenc gólt szerző Honvéd találkozóján. A hazaiak játéka a találkozó jelentős részében semmitmondó, kilátástalan, erőtlen volt, míg a fővárosiak szinte lubickoltak a lehetőségekben, és újabb fölényes győzelmet arattak! A zalaiaknál tehát az eddigiekhez képest nem változott semmi, nem elképzelhetetlen, hogy az újabb kudarc Csank János vezetőedző állásába kerül…

Csank János, a ZTE vezetőedzője: – Nem lehet ilyenkor jókat mondani. Három-nullnál már egy profi játékos nem megy előre. Érezni, hogy néhány ember a bekapott gól után lélekben feladta. A jobban játszó Honvéd akkor rúgott gólt, amikor nekünk nagyon rosszul esett. Nem volt jó a felkészülésünk, nem tudtuk, hogy ki megy, ki marad. Ilyenkor vannak hibák. Hibáznak a játékosok, és én is… Egy csapatnál nagyon fontos, hogy az edzőnek legyenek emberei. Ezzel én most gondban vagyok.
Supka Attila, a Honvéd vezetőedzője: – Az első félidőben kicsit dadogott játékunk. Számítottunk arra, hogy kinyílik a hazai csapat, eleve erre készültünk. Az első félidőben ez nehezen akart megtörténni. A második etap elején eldönthettük volna a mérkőzést, de ez nem így lett, nyugodtabb lett volna pedig számunkra a találkozó. Ha nyer egy csapat, mindig nyugodtabban várja a következő találkozót. A Ferencváros ellen egyébként ugyanúgy készülünk, mint más csapatok ellen. Akkor is szükség lesz a szurkolóink támogatására, akik ide is szép számban követtek minket.
Olvasói sztorik