Kiemelt hírek

Roma-siker a Vasas-ünnepen

Az olasz AS Roma 1-0-ra nyert a Vasas centenáriumi gálamérkőzésén, a Puskás Ferenc Stadionban.
Nemzetközi gálamérkőzés
Vasas-Híd – AS Roma (olasz) 0-1 (0-0)
Puskás Ferenc Stadion, 8000 néző. Játékvezető: Solymosi
Vasas: Ilizi – Polényi, Sütő (Radványi), Kovács G., Katona (Makadzsi) – Kulcsár (Ferkó), Bakos, Bárányos (Dajic), Jokic (Mileusnic), Arsic (Beliczky) – Simic (Homma). Vezetőedző: Komjáti András
Roma: Lobont (Curci) – Cassetti (Rosi), Heinze (Brighi), Valdés – Cicinho (Crescenzi), Perrotta (Verre), De Rossi (Viviani), Greco (Pizzaro) – Totti (Simplico) – Krkic (Caprari), Borriello (Okaka Chuka). Vezetőedző: Luis Enrique
Gólszerző: Viviani (69.)

A várakozásoknak megfelelően Luis Enrique, az AS Roma új vezetőedzője a legerősebb összeállításban küldte pályára csapatát, így a három 2006-os olasz világbajnok, a kapitány Francesco Totti, Simone Perrotta és Daniele De Rossi, valamint az új igazolások, az argentin Gabriel Heinze, valamint a Bajnokok Ligája-győztes Barcelonától igazolt Bojan Krkic is ott volt a kezdőben – tudósít az MTI.

Természetesen a Roma rohamairól szólt az első félidő, főként Krkic veszélyeztetett többször is, a támadó előbb egy szóló végén adott be középre, majd egy távoli lövéssel a felső lécet találta telibe. A fennállásuk századik évét ünneplő angyalföldiek egyszer tudtak helyzetet kidolgozni, ekkor Simic tette bele a lábát egy szögletbe. Az első félidőben végül nem született gól, az azonban jól látszott, hogy míg a Roma az Európa Liga-selejtező negyedik fordulójára, valamint az olasz bajnokság augusztus 28-i rajtjára készül, addig a Vasas első három mérkőzését elveszítette a magyar pontvadászatban.

A fordulást követőn beindult a cseredömping, így a hatvanadik perc után a magyar drukkerek többségének minden bizonnyal csak Rodrigo Taddei, valamint David Pizzaro neve lehetett ismerős az AS Romából. Ennek ellenére megszerezték a vezetést a vendégek, Federico Vivivani volt eredményes távolról. Lövése két Vasas-játékoson is irányt változtatott. A hazai együttesnek már az átalakult olasz csapat ellen sem volt sok esélye, és az eredmény nem változott.

Olvasói sztorik