Kiemelt hírek

Bombaszabadrúgással nyert a DVSC

A Debreceni VSC-TEVA hazai pályán, Bódi Ádám szabadrúgásgóljával 1-0-ra nyert a Ferencváros ellen az OTP Bank Liga harmadik fordulójában.
OTP Bank Liga, 3. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Ferencváros 1-0 (1-0)
Debrecen, 7000 néző. Játékvezető: Iványi
DVSC: Novakovic – Nikolov, Mészáros, Simac, Korhut – Bódi, Varga J., Szakály P. (Ramos, 85.), Rezes (Dombi, 76.) – Coulibaly, Kulcsár (Yannick, 58.). Vezetőedző: Kondás Elemér
FTC: Ranilovic – Junior, Grúz, Otten, Csizmadia – Andrezinho (Tóth B., 57.), Lisztes (Balog Z., 73.), Maróti, Abdi (Somalia, 66.) – Oláh L., Felix. Vezetőedző: Prukner László
Gólszerző: Bódi (45.)

Szórványos gólhelyzetek után a kilencedik percben Coulibaly vágta orrba estében az őt hátulról ráncigáló Ottent. A holland légióst ápolni kellett vérző orra miatt. Egy perccel később Korhut lőtte rá a szabadrúgást 24 méterről, Ranilovic kapus a levegőben úszva mentett parádésan a jobb saroknál. Számottevő gólhelyzet nem alakult ki, de a mezőnyjáték élénk volt. Aztán a 36. percben Bódi cselezett ki két középpályást erőszakosan, majd Otten mellett lőtt húsz méterről, középről, alig a bal kapufa mellé.

Az első félidő lefújása előtt szabadrúgással jöhetett a DVSC, a Ferencváros kapujától jobbra, 18 méterre. Mindenki, még Ranilovic kapus is beadásra számított, Bódi Ádám azonban kapura lőtt. És milyen jól tette, a labda ugyanis a védhetetlenül vágódott a hálóba (1-0)!

A második játékrész elején Rezes került a ferencvárosi védelem mögé, de az érkező Kulcsár elől az utolsó pillanatban tisztáztak a vendégek. Ezután egy ideig megint jelentősebb helyzet nélkül zajlott a játék. A 63. percben Felipe Félix lerántotta a Simacot, aki a földön fekve megrúgta a brazil játékos legnemesebb szervét… A játékvezető az eset közelébe sem volt, így nem ítélt semmit… A 72. percben Juniornak ki kellett volna rúgnia a labdát, hogy Ottent ápolhassák. Nem ezt tette, a debreceniek el is vették tőle a játékszert, amellyel Coulibaly elfutott a jobboldalon, középre gurítását Yannick hat méterről, középről a teljesen üres kapu mellé gurította. Döbbenetes felelőtlenség!

Ezután megint hosszú-hosszú percek teltek el jelentős helyzet nélkül, aztán a 88. percben a csereként beállt Ramos passzolt Yannick elé, aki ismét hiába lőtt, a ragyogóan kivetődő Ranilovic az ötös sarkán hatástalanította a próbálkozást. A végén Csizmadia és Korhut ment egy labdáért, a hazai játékos vérző orral került a földre, nem került elő a sárga lap. A végső sípszó előtt még veszélyeztetett a Ferencváros, de több gól nem született, így a Debrecen a harmadik meccsét is megnyerte, az FTC viszont elszenvedte első vereségét, és mivel korábban két döntetlent játszott, három forduló után mindössze két pontja van.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik