Kiemelt hírek

Siófokon is kikapott az Újpest!

Az Újpest harmadik meccsét is elvesztette az OTP Bank Ligában, miután 2-0-ra kikapott a BFC Siófok otthonában.
OTP Bank Liga, 3. forduló
BFC Siófok – Újpest FC 2-0 (2-0)
Siófok, 4500 néző. Játékvezető: Berke
Siófok: Milinte – Fejes, Fehér Zs., Lengyel, Kiss Zs. – Melczer, Kecskés (Horváth A., 89.), Tusori, Huszák, Haraszti (Rebryk, 74.) – Farkas J. (Horváth, 85.). Vezetőedző: Horváth Károly
Újpest: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Wilson, Pollák – Böőr (Markovic, a szünetben), Egerszegi, Barczi (Lázár, 63.) – Rajczi, Kabát, Balogh (Simon, a szünetben). Vezetőedző: Mészöly Géza
Gólszerzők: Haraszti (2.), Huszák (45.)

Vermes Krisztián, Kiss Zoltán, Rubus Tamás, Litauszki Róbert, Takács Zoltán és Balajti Ádám egyaránt sérülés miatt nem léphetett pályára az Újpest színeiben, míg a nyáron a NAC Bredától igazolt Fehér Csaba a Holland Labdarúgó Szövetség által kiszabott, egy korábbi kiállítása miatti, három bajnokira szóló eltiltását tölti. Siófokon Bali Péter és Csermelyi Imre is sérült, míg Sowunmi Thomas sorsa továbbra is kérdéses, meglehet, ogy a csatár Iránba szerződik.

Szinte még el sem kezdődött a meccs, máris megszerezte a vezetést a Siófok! Az első percben Dvorschák szabálytalankodott az újpesti kaputól harminc méterre. A szabadrúgást Haraszti Zsolt lőtte a kapu baloldalába (1-0). Támadásban maradt a házigazda, a negyedik percben az Újpest kapuja előtt alakult ki kavarodás, amelynek végén Lengyel lőtt kapura mintegy öt méterről, Balajcza Szabolcs nagy bravúrral hárított. A hetedik percben Huszák elől az utolsó pillanatban mentett Wilson egy beadást követően.

Az első tíz percben az Újpest helyzetig sem jutott, a Balaton-partiak irányították a mérkőzést, és fölényben játszottak. Az első félidő felénél megállapítható volt, hogy továbbra is fölényben játszott a Siófok, de ekkor már a helyzetek helyett a mezőnyjáték dominált. Újabb tíz perc elteltével is a hazaiak akarata érvényesült, ők dolgozták ki a veszélyesebb helyzeteket, azonban a fővárosiak kezdtek magukra találni. A 36. percben Kabát Péter eresztett el bődületes erejű lövést 28 méterről, kísérlete kicsivel ment el a jobb felső sarok mellett.

A negyvenedik percben Szokol ment el a jobboldalon, majd középre kanyarított, a jó ütemben érkező Balogh Balázs megcsúsztatta a labdát három méterről, de Milinte Árpád védett. A legjobbkor, közvetlenül a félidő vége előtt szerzett újabb gólt a Siófok! Huszák Tamás kapott labdát középen, majd betört a tizenhatoson belülre, és mintegy 15 méterről Pazar mozdulattal kilőtte a hosszú felső sarkot (2-0).

Álmosan kezdték a csapatok a második félidőt, komolyabb helyzet egyik oldalon sem adódott, körülbelül tíz percig. Az 59. percben aztán Farkas cselezgetett az újpesti térfélen, majd mintegy 16 méterről lőtt, Balajcza bravúrral tolta a labdát szögletre. Haraszti sarokrúgását Huszák csúsztatta kapura, Balajcza ismét a helyén volt és hárított. A Siófok tartotta kétgólos előnyét, az újpestiek próbálkoztak támadásépítéssel, az utolsó passz azonban mindig pontatlanra sikeredett.

A 79. percben Wilson szerzett labdát a hazaiak térfelén, majd Rajczihoz passzolt, aki mintegy 18 méterről lőtt, kísérlete épphogy elment a jobboldali kapufa mellett. A kilencvenedik percben Horváth jobboldali beadása után Kecskés fejelt mintegy öt méterről, Balajcza azonban védett.

Több gól nem esett, a Siófok a pápai vereséget kijavította, míg az Újpest nagy bajban van, hiszen harmadik meccsén sem tudott gólt szerezni, ráadásul mindannyiszor vesztett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik