Kiemelt hírek

Itt a bajnokcsapat első veresége!

A címvédő Videoton FC 2-0-ra kikapott a Kaposvári Rákóczi otthonában, az OTP Bank Liga harmadik fordulójában.
OTP Bank Liga, 3. forduló
Kaposvári Rákóczi – Videoton FC 2-0 (1-0)
Kaposvár, 3000 néző. Játékvezető: Németh Á.
Kaposvár: Hajduch (Horváth, 80.) – Okuka, Zsók, Bank, Gujic – Balázs B., Hegedűs D., Kulcsár K. (Farkas P., 83.), Pedro – Pavlovic
(Alekszejev, 88.), Peric. Vezetőedző: Sisa Tibor
Videoton: Tujvel – Brachi, Lipták, Vaskó, Horváth G. – Gosztonyi, Sándor Gy., Mitrovic (Evandro, 61.), Vasiljevic (Nikolics, 72.), Walter (Elek, 46.) – Alves. Vezetőedző: Paulo Sousa
Gólszerző: Perics (15., 70.)

Néhány perc alatt nagymennyiségű csapadék zúdult Kaposvárra, amely a stadion gyepszőnyegét sem kímélte. A pálya talaja a sok eső miatt nagyon mély volt, több helyen állt a víz.

Az egyik csapat célja a biztos bennmaradás, a másiké pedig a bajnoki cím megvédése. De az, hogy melyik megállapítás melyik együttesre igaz, ezen a meccsen bizony egyáltalán nem látszott! A Kaposvár az első perctől kezdve nagyon iramban, gyorsan, pontosan, ötletesen futballozott, és számos ígéretes helyzetet dolgozott ki.

A kilencedik percben balról érkezett egy beadás, amit Pavlovic fejelt középre, és a kaputól négy méterre érkező Perics szerezhetett volna gólt, de nem tudott beleérni a labdába. A 14. percben Milan Perics megszerezte a vezetést a hazaiaknak! Kulcsár Kornél baloldali szabadrúgása után 12 méterről, középről, fejjel nagy erővel a bal sarokba csúsztatta a labdát, amely a vizes füvön felgyorsult, esélye sem volt hárítania Tujvel kapusnak (1-0).

A 22. percben négy veszélyes szögletet végezhettek el a hazaiak, de újabb gól nem született ezekből a pontrúgásokból. A folytatásban is eseménydús játék folyt a pályán, a pálya borzasztó állapota egyáltalán nem nyomta rá bélyegét a meccs színvonalára. A szünetben egy góllal vezetett a Rákóczi.

Két hatalmas kaposvári helyzettel kezdődött a második félidő, mindkétszer Perics lőhetett volna gólt, azonban mindkétszer Tujvelbe lőtt. Ordító lehetőségek voltak! A 69. percben már nem hibázott Perics, hiszen Kulcsár beadását kilenc méterről, kapásból védhetetlenül lőtte a kapuba (2-0). A 76. percben is hasonló volt a szereposztás, Kulcsár ugratta ki Pericset, aki hat méterről, jobbról a túlsó kapufa mellé pörgetett.

A 78. percben Evandro került nagy helyzetbe, lövését Hajdúch védte, de közben megsérült. A hazaiak kapusa nem tudta folytatni, mert kificamodott az ujja, helyette Horváth László állt be. Az utolsó percekben a Kaposvár kapuja előtt pattogott a labda, de újabb gól már nem esett, a somogyiak 2-0-ra nyertek!

A Rákóczi egy döntetlen és egy vereség után megszerezte első győzelmét, míg a fehérváriak a Paks legyőzése után máris kikaptak!

Sisa Tibor, a Kaposvár vezetőedzője: – Alakuló csapat vagyunk, a múlt héten is érkezett hozzánk játékos, és még jöhet is. Sok munkánk van, és akadnak hullámvölgyeink is. A múlt heti meccsel nem szereznék foglalkozni egy ilyen siker után. Gratulálok a csapatomnak, a játék minősége alapján megérdemelt győzelmet arattunk, nem akármilyen ellenfelet vertünk meg. Vannak az életben nagy pillanatok, ha rövidek is… Ez most ilyen pillanat!
Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője: – Remélhetőleg ez volt az az egy rossz meccs, ami minden csapat életében előfordulhat egy szezonban. Semmi nem működött, nem jött össze, nem állt úgy össze egyik csapatrészünk sem. Nem hibázatom a körülményeket, a pályát és az esőt sem, csak a saját csapatomat. Hiába próbáltam csatárokat beküldeni, ha hátul nem sikerült megszereznünk a labdát…
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik