Kiemelt hírek

Leo Beenhakker az Újpest sportigazgatója

A holland Leo Beenhakkert nevezték ki az Újpest FC új sportigazgatójává.

Bartha Csaba, az újpesti klub ügyvezetője a csütörtöki sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a kedden 69. életévét betöltő szakember három évre kötelezte el magát. Elődjét, a klub korábbi játékosát, Kovács Zoltánt másfél hete menesztették.

– Azért vállaltam a feladatot, mert az előző idényben többször láttam játszani az Újpestet, és kifejezetten motiváló, hogy sok tehetséges fiatal szerepel a csapatban – mondta Beenhakker. Fizetésének összegét nem árulták el, de Bartha szerint van fedezet a járandóságára, ha nem lenne, akkor nem szerződtették volna – tudósít az MTI.

Bartha kifejtette, hogy a sportigazgató feladatköréhez tartozik olyan hosszútávú koncepció kidolgozása, amely nemcsak az első és második csapatra, hanem az utánpótlásra is vonatkozik, továbbá olyan játékosmegfigyelő-rendszer kiépítése, amely valódi erősítést jelentő tapasztalt, vagy igazán tehetséges fiatal labdarúgók szerződtetését biztosítja. Hozzátette, természetesen szeretnék kihasználni a Beenhakkerben rejlő marketinglehetőségeket is, hiszen a szerepvállalása kapcsán máris jelentkeztek holland cégek támogatóként.

– Újpesten nem elég egy szerethető csapat kialakítása, mert a versenysportban elsősorban az eredmény számít. Ebben ő sokat segíthet a játékosok és menedzserek viszonylatában is széleskörű nemzetközi kapcsolataival – mondta Bartha.

Beenhakker egyelőre nem kívánt arról beszélni, hogy mely újpesti futballisták értékesíthetőek jelenleg, illetve mely posztokon van szükség erősítésre, mert mint mondta, ehhez előbb látnia kell a játékosokat edzésen és mérkőzésen egyaránt, azaz legkorábban egy hét múlva tudna érdemben válaszolni a kérdésre. A magyar bajnokság erőviszonyait illetően sem kívánt véleményt alkotni, szerinte erre legfeljebb októberben tud hitelesen felelni.

– Szeretek a világ bármely pontján dolgozni. Mindig ott élek, ahol dolgozok, azaz nem fognak hetente háromszor a repülőtéren látni. – folytatta Beenhakker, aki hozzátette, ott szeret dolgozni, ahol van ambíció, s ezt látja Újpesten mind a játékosokban, mind a menedzsmentben. Így örömmel munkálkodik azon, hogy a klub ismét a múltjuknak és tradíciójuknak megfelelően szerepeljenek itthon és nemzetközi porondon is.

Mészöly Géza vezetőedző elmondta, nem először találkozik a korábbi holland szövetségi kapitánnyal, aki klubedzőként Hollandiában (Ajax, Feyenoord) és Spanyolországban (Real Madrid) egyaránt három bajnoki címet szerzett.

– Már a megismerkedésünknél kiderült, hihetetlen tapasztalattal bír – mondta Mészöly, aki megjegyezte, az Újpest számára most kezdődik a bajnokság, amelyben két vereséggel rajtolt a csapat. – Egy edző legyen mindig nyitott, illetve folyamatosan tanulnia kell, így örömmel veszem az érkezését. Éppen a sok fiatal játékos miatt egy ilyen rutinos emberre volt szüksége a csapatnak a vezetésben.

Az Újpest a sajtótájékoztatón egy szponzori szerződést is bejelentett, eszerint a Magyar Pénzügyi Közvetítő Zrt. fix összeggel – amely nagyjából a cég éves árbevételének egy százaléka – támogatja a klubot, cserében pedig a mezen is megjelenik a vállalat reklámja. A kontraktus 2012. június 30-ig szól, de a felek hosszútávra tervezik az együttműködést.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik