Kiemelt hírek

Döntetlen helyett ETO-siker

A Győri ETO FC hazai pályán 1-0-ra nyert a Haladás Sopron Bank ellen az OTP Bank Liga harmadik fordulójának nyitómeccsén.
OTP Bank Liga, 3. forduló
Győri ETO FC – Haladás Sopron Bank 1-0 (1-0)
Győr, 7000 néző. Játékvezető: Kassai
Győr: Stevanovic – Takács Á., Fehér, Djordjevic, Völgyi – Koltai, Pilibaitis, Trajkovic – Ji-Paraná (Kiss M., 75.), Simon A. (Aleksidze, 54.), Dudás (Dinjar, 13.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Haladás: Rózsa – Schimmer (Kovács, 46.), Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Nagy I G., Molnár B. (Búrány, 31.), Iszlai, Halmosi – Sluka (Irhás, 79.), Kenesei K. Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerző: Dudás (5.)
Kiállítva: Iszlai (64.)

Ellentétes előjellel várták a csapatok a forduló péntek esti nyitómeccsét, hiszen a Győr két mérkőzést nyert, a Haladás kettőt vesztett a bajnokság elején. Eddig 35 alkalommal mérkőztek a csapatok Győrben, ebből 24-szer az ETO győzött, nyolc döntetlen mellett mindössze háromszor távozhatott sikerrel a Haladás.

A kisalföldiek ezúttal is győzelemre törtek, és Dudás Ádám jóvoltából már az ötödik percben megszerezte a vezetést! Jí-Paraná passzolt középre a balszélről, Dudás pedig 17 méterről, félmagasan a jobb sarokba lőtt. Rózsa Dániel kapus mozdulni sem tudott (1-0). Újabb öt perc elteltével Dudás bal bokáját kellett ápolni az oldalvonalon kívül, s hamarosan le is kellett cserélni a gólszerzőt.

A 19. percben Koltai kapott szép labdát a középpálya közepén, majd remek csinált, Dinjarhoz passzolt, a csereként beállt győri játékos lövését azonban Rózsa ki tudta ütni oldalra. A 22. percben Koltai lőtt ziccerben 11 méterről, Rózsa azonban szépen védte a középre tartó labdát. A 26. percben Nagy I Gábor érkezett két méterre a kaputól egy kiváló labdára, Takács Ákos azonban hatalmasat mentve elkanalazta a labdát. A Haladásnak is sérülés miatt kellett változtatnia, Molnár Balázs a combját fájlalta.

Az első félidőben az ETO volt mezőnyfölényben. Sok volt a szabálytalanság, de újabb gólhelyzet már nem alakult ki a szünetig.

A második szakasz első nagy helyzete Kenesei Krisztián nevéhez fűződik. Az 52. perben 35 méterről próbálkozott, szabadrúgását Stevanovic kapus tenyerelte fölé. Az 55. perc beállt Rati Aleksidze első labdaérintéséből 25 méterről, félfordulatból kapura lőtt, Rózsának ki kellett tenyerelnie a labdát.

A 64. percben megpecsételődött a Haladás sorsa: Iszlai Bence nem érte el Nagy I Gábor rossz passzát, ezért véletlenül rácsúszott Koltai lábára. Emiatt megkapta második sárgalapját, és az ezzel járó pirosat is. A hetvenedik percben Halmosi gólhelyzetig cselezte magát, de tíz méterre a győri kaputól nem lőtt. Keneseihez passzolt, ő sem kísérletezett, Nagy I Gábor távoli bombája aztán fölé ment.

Egyáltalán nem látszott, hogy a vasiak emberhátrányban játszanak, továbbra is kiegyenlített volt a játék.

A 73. percben Kenesei megint a Győr kapuja előtt találta magát, de kisodródott, s az alapvonal közeléből leadott lövése Fehérről szögletre pattant. A 87. percben egy szöglet után a lepattanó labdát Korolovszky Gábor lőtte rá körülbelül 19 méterről, de nem találta el a kaput. A kilencvenedik percben Halmosi hátulról rácsúszott Aleksidze lábára, és mivel a labdát nem találta el, kinézett neki a piros lap, de Kassai játékvezető megkönyörült rajta, csak a sárga villant.

Dudás Ádám korai góljával harmadik győzelmét ünnepelhette a Győr, ám ha igazságosak akarunk lenni, hozzátesszük: a játék képe alapján ez inkább döntetlen volt… A Haladás egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, még emberhátrányban sem! Persze, a futballt gólra játsszák, ez pedig hiányzott a vasiak részéről, akik így három forduló után már három vereségnél tartanak…

Csertői Aurél, a Győr vezetőedzője: – Meghatározta a játék alakulását, hogy gyorsan vezetéshez jutottunk. Gólra gól kellett volna, akadt is egy nagy ziccerünk, ami ha bemegy, tuti meccs lett volna. Hagytuk magunkat, de a Haladás csak mezőnyfölényig jutott, helyzetekig nem. Hirtelen kellett cserélni Dudás helyett, és Dinjar nem tudta egyből felvenni a ritmust, de a végén nem ezért ült le a támadószekciónk teljesítménye. Egy kicsit ráültek az eredményre, hogy biztos legyen a siker. A középpályás-sornak aktívabbnak kellett volna lennie. Nagyon örülünk, hogy három győzelemmel kezdtük a szezont, de van még mit javítani. Tudják a srácok is, hogy több kell!
Aczél Zoltán, a Haladás vezetőedzője: – Három meccs, nulla pont, ez elég komoly probléma nekünk. Az első félidő tragédia volt! Akikben bízom, gyengén játszottak. Voltak lehetőségeink, de kimaradtak. A szünetben volt egy kis fejmosás, közöltem, hogy ezután csak azok húzhatják fel a Haladás-mezt, akik százszázalékos felkészültségi állapotban vannak! A második félidőben már egy felpaprikázott, jó csapat játszott. Komoly esélyünk volt az egyenlítésre. Megmentettük a becsületüket a második félidőben mutatott játékkal. Pont nélkül állunk, ez elkeserítő, de bíztató a jó erőnlét, a fizikai állapot, és második félidő játéka.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik