Kiemelt hírek

Csak a pozitív dolgokból merítenek

Vayer Gábor elmondta, rendkívül gyors, harcos, agresszív csapat a Hearts, amelynek tagjai nagyon jó fizikai mutatókkal rendelkeznek.

A sajtó és a média képviselői számára is nyilvános volt az MVM Paksi FC, illetve skót Európa Liga-ellenfele, a Hearts of Midlothian szerda délutáni edzésének egy része. A tréning előtt és után a két együttes edzőivel, illetve játékosaival is lehetett beszélni.

A Rangadó.hu helyszínen tartózkodó munkatársa a magyar együttes 34 éves középcsatárától, Vayer Gábortól először azt kérdezte: hogy bírják fizikailag és fejben a futószalagon érkező mérkőzéseket?

– Fejben a sikert nagyon könnyen elbírja az ember, úgymond elviseli, fizikálisan már más a helyzet… Egyre nehezebb, de megfelelő edzésmunkával ezt is egy jó szinten lehet tartani, erre törekszünk – fejtegette a Rangadó érdeklődésére Vayer Gábor. – Nagyon fontos, hogy a sérülések elkerüljék a csapatot, ez a legfontosabb, mert abból nem lehet egyik napról a másikra kilépni, míg a fáradtságból ki lehet. Mivel a fáradtság eddig sikerrel társult, kellemes érzéseink vannak, és annyira nem látványos mindez. A Videoton elleni, hétvégi szereplésünk sem csak a fáradtságnak tudható be. Egy jó csapattal találkoztunk, az első félidőben volt egy kiállítás, ami után már nem tudtunk visszahozni a meccset, így jött ki a lépés.

– Foglalkoztatja még a norvégiai siker, vagy a hétvégi, bajnoki kudarc, vagy már csak a következő feladat, a skótok elleni meccs?
– Pontosan! A futballban ez a szép! Azt hiszem, hogy a megítélésünkön nem rontottunk ezzel a nulla-néggyel. Határozott meggyőződésem, hogy két külön eseményről beszélhetünk egy bajnoki meccs és egy Európa Liga-mérkőzés kapcsán. A nemzetközi szereplés rendkívül fontos, rangos számunkra. A klub, a csapat, és mindenkinek a saját érdekében is. Csak a pozitív dolgokból merítünk, a negatívumokból meg a pozitívumokat emeljük ki szintén.

– Látták videón a skót ellenfelet. Így a meccs előtt nyilván nem a taktikai mesterfogásokról faggatom, de mik a legfőbb jellemvonásai, amelyek alapján készültek ellenük?
– Nem is lenne egyszerű egyébként elmondani a pontos taktikát, hiszen azt dióhéjban talán nem is lehet összefoglalni. Fel kell készülnünk, hogy rendkívül harcos, agresszív csapattal találkozunk, amelynek tagjai nagyon jó fizikai mutatókkal rendelkeznek. Ez a norvégokról is elmondható volt, de a skótok javára sebességben még egy pluszfokozatot lehet észrevenni. És ez a labdás mozgásokra és a sprintekre, indulásokra, helyezkedésekre is igaz! Fel kell vennünk kőkeményen a kesztyűt, tehát azt a nemzetközi szintet, ami egy ilyen meccshez elengedhetetlen. Ha ez sikerül, és jó formát hozunk ki magunkból, akkor van keresnivalónk.

– A csapat egyik kulcsembere, Éger László eltiltás miatt kiesett, milyen személyi, illetve taktikai, szerkezeti változtatást jelent ez?
– Konkrétumokat ezzel kapcsolatban még mi sem tudunk. Az mindenesetre tény, hogy a csapattagok közül azok, akik eddig talán kevesebbszer tudták megmutatni magukat, szintén megbízható és dolgos emberek, úgyhogy azt gondolom, embert emberre cserélünk, a helyére belép az, aki eddig várta a lehetőséget, és hatalmas elánnal pótolni fogja a kieső csapatkapitányt.

– A következő kérdést már föltettem Heffler Tibornak néhány héttel ezelőtt, de azóta már javában tart a bajnokság és az Európa Liga-menetelés is: ez a kettős, hazai és nemzetközi terhelés nem mehet a bajnoki szereplés rovására?
– Ez egy kedvelt kérdés, és valóban, minket is foglalkoztat, hiszen együttesünk Achilles-sarka lehet Láttunk már csapatokat elvérezni emiatt, úgyhogy szeretnénk egy olyan szezont produkálni, amelyben nem csak a bajnokságot és az Európa Ligát tudjuk összeegyeztetni, hanem a programba később belépő Magyar Kupát és Ligakupát is. Csak magamat tudom ismételni: úgy gondolom, hogy a keret erős, akik szóhoz jutnak, idén is bebizonyítják, hogy igenis helyük van ebben a csapatban, igenis hasznos tagok, és tényleg csak egy-egy döntésen múlik, hogy éppen nem ők játszanak.

Az MVM Paksi FC – Hearts of Midlothian (skót) találkozó, az Európa Liga-selejtező harmadik fordulójának első mérkőzése csütörtökön 20 órakor kezdődik a székesfehérvári Sóstói Stadionban. A Ragadó helyszíni tudósításban számol be a meccsről.
Olvasói sztorik