Kiemelt hírek

Feltámadt a Kecskemét

A Kecskeméti TE-Ereco hazai pályán 4-0-ra kiütötte a Kaposvári Rákóczi FC-t az OTP Bank Liga második fordulójában.
OTP Bank Liga, 2. forduló
Kecskeméti TE-Ereco – Kaposvári Rákóczi FC 4-0 (3-0)
Kecskemét, 2000 néző. Játékvezető: Veizer
KTE: Ribánszki – Alempijevics (Koszó, 62.), Radanovics (Bertus, 72.), Balogh B., Mohl – Gyurcsó, Ebala, Szavics, Csukics – Foxi (Sztokics, 80.), Tököli. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Kaposvár: Hajduch – Okuka, Bank, Zsók, Gujics (Pavlovics, 37.) – Hegedűs, Pedro, Katona, Grumics (Kulcsár, 67.), Bőle (Jánvári, 37.) – Perics. Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Foxi (10., 14.), Szavics (31., tizenegyesből), Gyurcsó (54.)

Csütörtökön Kazahsztánban játszott Európa Liga-selejtezőt a Kecskemét, amelynek játékosai a meccs és a megterelő utazás miatt fáradtak, a kiesés miatt pedig csalódottak lehettek. Volna! De nem voltak, legalábbis a játékukon abszolút nem látszott!

A harmadik percben vezetést szerezhetett volna a Rákóczi! Egy szöglet után Perics elé került a labda, a szerb csatár huszonkét méterről azonban a bal kapufa mellé bombázott. A tízedik percben aztán jött az első kecskeméti gól, Alempijevics jobb oldali beadása után a középen érkező Foxi öt méterről helyezett a bal alsó sarokba (1-0).

Csupán négy perc telt el a középkezdés után, amikor ismét az előbbi forgatókönyv érvényesült, Alempijevics jobboldali beadása átszállt a hosszúra, ahol Foxi kapásból, 12 méterről kilőtte a kapu jobb oldalát (2-0). A gyors egymásutánban bekapott gólok nagyon megfogták a vendégeket, a villámrajt után is a hazaiak akarta érvényesült.

A somogyiak kapusa, a szlovák Lubos Hajdúch többször nagyot védett, de a 31. percben ismét tehetetlen volt. Gyurcsó kapott egy keresztlabdát a jobboldalon, majd középre passzolt, ahol Foxi ugyan elvétette azt, de így lett jó Alempijevicsnek, aki betört a tizenhatososon belülre, ahol Zsók buktatta! A játékvezető habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A tizenegyet Szavics higgadtan a bal alsó sarokba helyezte (3-0).

A 37. percben kettőt cserélt Sisa Tibor, a vendégek edzője, Bőle helyére Jánvárit, Gujics helyére pedig Pavlovicsot küldte be. A szünetre tehát eldőlt a meccs, 3-0-s előnnyel mehettek a pihenőre az alföldiek.

Eseménytelenül telt a második játékrész eleje. A labda a mezőnyben pattogott, a kapuk nem forogtak veszélyben. Aztán elérkezett az 54. perc, amikor Tököli adott remek labdát Gyurcsónak, aki mintegy 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (4-0). A folyatásban is leginkább a kecskemétiek dolgoztak ki veszélyes helyzeteket, de szórványosan a Kaposvár előtt is adódtak lehetőségek. A 82. percben Perics húszméteres szabadrúgása centikkel ment el a jobb felső sarok mellett.

Az utóbbi percek eseménytelenül csordogáltak, a Kecskemét teljesen megérdemelten győzött.

Olvasói sztorik