Kiemelt hírek

Diósgyőri bravúr az FTC otthonában

A 38. perctől emberhátrányban játszó Diósgyőri VTK 1-1-es döntetlent játszott a Ferencvárosi TC otthonában, az OTP Bank Liga második fordulójában.
OTP Bank Liga, 2. forduló
Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)
Albert Stadion, 6000 néző. Játékvezető: Garcia Miquel (chilei)
FTC: Ranilovic – Fülöp, Grúz, Otten, Balog – Andrezinho (Somalia, 75.), Maróti (Józsi, 68.), Lisztes (Tóth B., 57.), Junior – Oláh, Abdi. Vezetőedző: Prukner László
DVTK: Rados – Vadász, Budovinszky, Gal, Gohér – Gallardo, Abdouraman, Lippai, Luque (Dobos, 90.) – Menougong (Carreno, 59.), Seydi (Pál, 59.). Vezetőedző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Abdi (4.), illetve Luque (68.)
Kiállítva: Gallardo (38.), Pál (84.)

Nem sokat teketóriázott a Ferencváros, hiszen már a negyedik percben megszerezte a vezetést! Lisztes Krisztián indította a baloldalon Abdit, akiről csúnyán lemaradt Vadász, a légiós így akadálytalanul törhetett be az ötös sarkáig, ahonnan laposan a hosszúba lőtt (1-0).

A folytatásban a DVTK nem tudott mit kezdeni a ferencvárosi védelemmel, eseménytelen mezőnyjáték zajlott a pályán. A 28. percben még megúszta a kiállítást a Diósgyőr: előbb a kapura törő Oláh Lórántra hátulról rácsúszott Abdouraman, de a szabálytalanságért csak sárgát kapott, majd néhány másodperccel ezután szintén Abdouraman két nyújtott lábbal csúszott rá Juniorra, ezúttal a sárga is elmaradt.

A 31. percben egyenlítettek a borsodiak, de nem adták meg a gólt! Luque távoli szabadrúgását csak kiöklözni tudta Ranilovic kapus, majd a középre keveredő labdát Menougong ollózta hét méterről, gyönyörű mozdulattal a hálóba, de lesen volt. Hamarosan aztán elérte a végzet a sokat szabálytalankodó vendégcsapatot: Gallardo csúszott oda Ottennek. A spanyol a térdével találta el a holland lábát, amiért megkapta második sárga lapját, tehát kiállította a játékvezető, emberhátrányba került a Diósgyőr!

Ez volt az első félidő krónikája, az FTC 1-0-ra vezetett a szünetben, ráadásul emberelőnyben volt.

A második félidőben előbb a Diósgyőrnek, majd a Ferencvárosnak volt egy helyzete, aztán a 68. percben Grúz szabálytalankodott a kapujától harminc méterre. Luque állt a labda mögé, és hatalmas erővel a bal sarokba lőtte a szabadrúgást (1-1). Félelmetesen nagy gól volt, az átázott labda éppen a kapus előtt pattant le, Ranilovic nem tehetett a gólról.

Az egyenlítés után is a Ferencváros játszott egyértelmű fölényben, a DVTK alaposan beszorult, de remekül állta a sarat. A 82. percben Oláh próbálkozott: labdát szerzett a tizenhatos előtt, és nem sokkal lőtt a jobb sarok mellé. Kisvártatva ismét villant a piros lap: Pál Szabolcs alácsúszott Juniornak, a bíró kiállította a vétkest. A 86. percben Rados futott alá egy beadásnak, majd nagy bravúrral védte Junior harminc méterről leadott bombáját.

Az utolsó percekben a kettős emberelőnyt sem tudta kihasználni az FTC, a vége 1-1 lett, és bizony a Diósgyőr pontszerzése abszolút megérdemelt!
https://www.youtube.com/watch?v=sqkqzyAP73A&

Prukner László, a Ferencváros vezetőedzője: – Sok okosságot nem lehet mondani… Eszetlenül játszott a csapat egy-nulla után, pedig minden olyan játékosom pályán volt a kreatív futballistáink közül, aki bevethető volt, ennek ellenére így játszottunk. A cseréket is úgy próbáltam variálni, hogy jól passzoló embereket küldjek be, de ez sem segített. Egy ilyen gól sajnos benne van a kalapban, amilyet kaptunk. Összességében a csütörtöki meccsnek messzemenően hatása volt a csapatra, mindig kiállok a játékosaimért, most is ezt teszem, de most nem tudom őket felmenteni. Más dolgokat beszéltünk meg ugyanis, nem azt, hogy csak úgy rugdossuk fel a labdát. Egy-nulla után higgadtan kellett volna játszani, nagy csalódás számomra, hogy pontokat vesztettünk.
Benczés Miklós, a Diósgyőr vezetőedzője: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz az Üllői úton, és így is volt. Az első félidőben jól védekeztünk, de a remélt kombinatív játékot nem tudtuk bemutatni, ha ez sikerül, akár a győzelem is összejöhetett volna. A támadójátékunk nem volt elégséges, de úgy is mondhatjuk, a Fradi védekezése zárt jól, így nem tudtunk gólhelyzetet kialakítani. Ami a játékvezetőt illeti: a meccs hevében nem szeretnék erről beszélni, a bírót sosem bírálom, otthon majd elemezzük a történteket. Ő sem tud nyilatkozni az edzőről, nem lenne sportszerű, ha én róla beszélnék. Hosszú menetelés vár még ránk, ehhez minden pontra szükségünk lesz, minden meccsen ilyen elszántsággal kell pályára lépni. De az elszántság kevés, jó játék is kell, ma ez nem volt meg.
Olvasói sztorik