Kiemelt hírek

Honvéd-gólfesztivál a Haladás ellen

A Budapest Honvéd 4-2-re nyert a Haladás Sopron Bank otthonában, az OTP Bank Liga második fordulójában.
OTP Bank Liga, 2. forduló
Haladás Sopron Bank – Budapest Honvéd 2-4 (1-2)
Szombathely, 3000 néző. Játékvezető: Szilasi
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Nagy II G. (Kovács I., 46.), Tóth P. – Molnár, Iszlai, Nagy I G. (Ugrai, 70.), Rajos (Irhás, 75.) – Sluka, Kenesei K. Vezetőedző: Aczél Zoltán
Honvéd: Kemenes – Lovric, Debreceni, Botis, Novák – Abass, Akassou, Németh N. (Horváth A., 56.), Tschami – Danilo (Hidi, 83.), Délczeg (Sekulovic, 56.). Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerzők: Tóth P. (25.), Kenesei K. (51., tizenegyesből), illetve Danilo (16., 37., mindkettőt tizenegyesből), Novák (65.)

A bajnokságot egyaránt vereséggel kezdő csapatok mérkőzésének elején a hazaiak léptek fel támadólag. Az ötödik percben óriási ziccert rontott el a Haladás. Két Honvéd-játékos, Debreceni és Novák is elcsúszott, így Iszlai egyedül vihette kapura a labdát, de hatalmas helyzetben Kemenesbe lőtt. Két perccel később Kenesei Krisztián baloldali szögletére Nagy II Gábor érkezett, a hátvéd nem sokkal fejelt fölé.

A folyamatos esőzés miatt borzalmas állapotban volt a pálya talaja. A játékosok csúsztak-másztak, néha meglehetősen nehéz volt kiszámítani a labda útját. Negyedóra játék után szinte a semmiből szerzett vezetést a Honvéd! Nagy II Gábor húzta vissza Tchamit a tizenhatoson belül. Jogos volt sárga lap és a büntető, amelyet Danilo jobbra lőtt, Rózsa viszont balra vetődött (0-1).

A 24. percben Kenesei jobboldali szögletét Guzmics csúsztatta meg a hosszú oldalon tisztán érkező Molnár elé. A Haladás középpályása a kapufára fejelt, a kipattanót Rajos küldte kapura, Kemenes nagy bravúrral védett. Nem egész egy perccel később Kenesei ezúttal a baloldalról végzett el szabadrúgást, Tóth Péter mintaszerűen érkezett, és a kapu jobb oldalába bólintott (1-1).

Pörögtek az események, nem sokkal a középkezdés után Abbas jobboldali beadására középen Guzmics és Danilo ugrott fel, sőt érkezett a kapujából Rózsa is. A labda azonban átszállt mindhármuk fölött és Tchamihoz került, aki kapásból az üres kapu fölé lőtt. A 29. percben Sluka vállalkozott távolról, 18 méterről. Lövése nem sokkal kerülte el a jobb alsót.

A 37. percben Abbas passza után Danilo sarokkal vitte el a labdát Tóth Péter mellett, aki buktatta, újabb tizenegyes. A büntetőt ezúttal is Danilo lőtte, megint jobbra, megint gól (1-2). A folytatásban Kenesei végzett el szabadrúgást a baloldalról. Élesen kapura lőtt, egy Honvéd-védő még beleért a labdába, ami így a jobb kapufán csattant!

A szünet előtt volt még egy Haladás-ziccer: Sluka baloldali beadását Iszlai nyolc méterről, nagy erővel fejelte kapura, de Kemenes nagy bravúrral kipiszkálta a labdát a léc alól, a pihenőre maradt a 2-1-es kispesti vezetés.

A második félidő elején megint egyenlítettek a vasiak, az 51. percben Kovács cselezgetett a tizenhatoson belül, Debreceni ellökte, nem túl látványosan, de büntetőt érően. Kenesei Krisztián a labdát a kapu jobb oldalába lőtte, Kemenes balra mozdult (2-2). Potyogtak a gólok, a 65. percben Tchami adott be szögletet jobbról, amely egy védőről Novák Alexisz elé pattant, aki tizenöt méterről, futtából lőtt a kapu közepébe úgy, hogy Nagy I Gábor még beleért a labdába (2-3).

Csak nem maradt abban a gólfesztivál, ezt persze inkább a szombathelyiek bánták! A 72. percben Ivan Lovric fejelte Tchami baloldali szögletét a léc alá. A bal felsőbe repülő labda átszállt a kissé kint álló Rózsa kapuson (2-4). A Haladás nem tudott felzárkózni, mert Kenesei harmincméteres szabadrúgása centikkel elkerülte Kemenes kapujának jobb alsó sarkát.

Ennyi volt a meccs érdemi része, kétgólos előnye tudatában a vendégek visszavettek a lendületből és visszaálltak védekezni, a Haladás-támadások pedig meglehetősen tanácstalanok voltak. A 83. percben Tóth Péter baloldali beadása a kapufán csattant. Három perccel a vége előtt tíz főre fogyatkozott a Honvéd, a csereként beállt Horváth Adrián ugyanis hátulról, páros lábbal, csúnyán rácsúszott Kovács Istvánra. Rögtön villant a piros lap!

A kispestiek tehát idegenbeli győzelemmel javították a múlt heti, hazai vereségüket, a Haladás viszont – a Vasashoz hasonlóan – két vereséggel kezdte a szezont.

Olvasói sztorik