Kiemelt hírek

Ha pápai gól, akkor Maric!

A Lombard Pápa Termál FC hazai pályán Goran Maric duplájával 2-0-ra nyert a BFC Siófok ellen az OTP Bank Liga második fordulójában.
OTP Bank Liga, 2. forduló
Lombard Pápa Termál FC – BFC Siófok 2-0 (0-0)
Pápa, 2000 néző. Játékvezető: Takács J.
Pápa: Szűcs L. – Nagy S. (Tóth G., 73.), Dlusztus, Totadze, Présinger – Farkas A., Maric, Ganugrava – Lovrencsics (Varga G., 80.), Ferenczi, Puri (Quintero, 61.). Vezetőedző: Véber György
Siófok: Milinte – Fejes, Fehér Zs., Lengyel, Kiss Zs. – Melczer, Kecskés, Tusori, Huszák (Haraszti, 53.), Lattenstein (Horváth A., 78.) – Farkas J. (Horváth B., 81.). Szakmai igazgató: Horváth Károly
Gólszerző: Maric (48., 75.)

Az első félidőben igazából eseménytelen mezőnyjáték folyt a pályán, némi pápai mezőnyfölénnyel. Akadtak helyzetek, de számottevő veszélyben nem forogtak a kapuk. A 42. percben alakult ki a játékrész legnagyobb helyzete, a grúz Ganugrava adta be a labdát a baloldalról, az alapvonal közeléből, s az érkező Marics 12 méterről lőtt, de a gólvonal előtt Fejes stílszerűen fejjel blokkolt. Gólnélküli állásnál jött a szünet.

Alig kezdődött el a második szakasz, máris megszerezte a vezetést a Pápa! A 47. percben Lovrencsicset buktatták a kaputól 23 méterre, kissé jobbra. A szabadrúgást Marics végezte el, s balról a kapu bal felső sarkába csavart. Milinte ugyan hozzáért a labdához, de csak beljebb segítette (1-0).

Támadásban maradt a házigazda, az 57. percben Nagy ívelte be a labdát jobbról, amit Ferenczi fejelt kapura 11 méterről, de Milinte bravúrral fogta a labdát. A 64. percben Nagy adott ismét kitűnő labdát a jobboldalról, a hatalmas helyzetben lévő, csak Milintével szemben álló Quintero azonban kihagyta a ziccert.

A 77. percben eldőlt a mérkőzés, ezúttal is Lovrencsicset buktatták a kaputól 22 méterre, a labda mögé most is Marics állt, aki félmagasan a kapu jobb oldalába csavart, úgy, hogy a labda a kapufáról pattant a hálóba (2-0). Több gól nem esett, érdemeleges esemény sem történt, így a Pápa két sikerrel és három Maric-góllal kezdte a szezont.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik