Kiemelt hírek

Kétperces összeomlás döntött

A Debrecen 2-0-ra győzött Zalaegerszegen az OTP Bank Liga második fordulójában.
OTP Bank Liga, 2. forduló
Zalaegerszegi TE FC – Debreceni VSC-TEVA 0-2 (0-0)
Zalaegerszeg, 3000 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Sherif, Kovács G., Varga R. (Horváth A., 35.) – Szalai, Kamber, Hervás (Turcsik, 65.), Bujor – Stanisavjevic (Balázs, 50.), Turkovs. Vezetőedző: Csank János
DVSC: Novakovic – Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut – Bódi (Yannick, 15.), Szakály P., Varga J., Rezes (Bouadla, 84.) – Kulcsár, Coulibaly (Zahovaiko, 87.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Kulcsár T. (77.), Yannick (79.)

A sérülésektől, eltiltástól, és igazolások hiányától sújtott zalaiak két perc kivételével jól állták a sarat a hajdúságiak ellen, de a 77. és a 79. percben is gólt kaptak, így második meccsüket is elvesztették az új szezonban.

Rögtön a kezdés pillanatában támadólag lépett fel a Zalaegerszeg, amely nekiesett vendégének. Az első percben egy baloldali szöglet után kialakult kavarodás során Turkovs kis híján bevette Novakovic kapuját. A második percben szabadrúgáshoz jutott a ZTE, ezt előbb a sorfalba vágta Stanisavljevic, majd Hervás lőtt 25 méterről, amit Novakovics üggyel-bajjal védett. A kipattanóra ugyan érkezett zalaegerszegi játékos, de az asszisztens lest intett.

A két gyors ZTE-lehetőség után a vendégcsapat került enyhe mezőnyfölénybe, amely mindössze 15 percig tartott. A folytatásban kiegyenlített játék alakult ki, kemény belépők jellemezték a találkozót, amelyek után kétszer is kényszerűségből cserélniük kellett az edzőknek. A 24. percben Coulibaly passzolt remekül Kulcsár elé, aki a kapuba helyezett, azonban les miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

Pörögtek az események, hamarosan Yannick baloldali beadása került Kulcsár elé, aki a tizenhatoson belülről fölé bombázott, a 26. percben pedig Bujor kapott remek labdát a DVSC tizenhatosán belül, majd két védőt megforgatva lőtt kapura, Novakovics azonban hárított. A csapatok gólnélküli állásnál térhettek pihenőre.

Egy kapufa jelezte, hogy nagyobb sebességre kapcsolt a második félidőben a vendégcsapat. A 47. percben remek jobboldali beadás után Rezes csúsztatott középen, fejese a keresztlécen csattant. A ZTE harminc percig jól védekezett, de helyzete is volt! Az ötvenedik percben Kocsárdi jobboldali beadását Novakovics ütötte szögletre a keresztléc alól. Ezután védelmének kihagyását két perc alatt büntette a Debrecen.

A 77. percben Coulibaly baloldali beadását Kulcsár Tamás vette át a tizenhatoson belül, előbb megtartotta a labdát, majd Vlaszák mellett egy zalaegerszegi védő segítségével a kapuba helyezett (0-1). Két perc elteltével Yannick kényszerítőzött Rezessel, majd előbbihez került a labda, aki mintegy hét méterről két zalaegerszegi védő szorításában Vlaszák mellett lőtt a hálóba (0-2).

Utoljára 2008 márciusában győzött a Debrecen a Zalaegerszeg otthonában, tehát bő hároméves rossz sorozatot szakítottak meg most a hajdúságiak, akik a játék összképe alapján megérdemelten nyertek, és két meccsből két győzelemmel indították a bajnokságot, míg a ZTE kettőből a második találkozóját bukta el.

Csank János, a ZTE edzője: – Hézagosak voltunk különböző okok miatt, a meccs közben Varga Róbertet is elvesztettük. Ő a harmadik magas, gyors bekkünk, akit nélkülözni kényszerülünk. Elég kemény küzdelem volt, sok osztással, és ebből mi jöttünk ki rosszabbul. Ez sajnos benne van… Jó csapat a Debrecen, de bíztam abban, hogy nem fogunk hibázni hátul. Nekünk is voltak lehetőségeink, ám erőnlétben is fölénk kerekedett a Debrecen. Könnyű préda voltunk, nehéz ezt feldolgozni, a közönségünk sincs ehhez hozzászokva, és természetesen mi sem.

Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője: – Az első félidőben nem találtuk ritmus, sok labdát elszúrtunk. A ZTE szeretett volna gólt lőni, ez szerencsére nem sikerült. A második részben jobbak voltunk, a két gól reális. A hazaiak agresszíven állták a sarat. A csúszós pálya megtréfálta a játékosokat, alkalmazkodni kellett az időjáráshoz. Kulcsár már a második meccsen játszik kifejezetten jól. A második félidő elején is voltak helyzetei, de csak a vége felé talált be, így izgalmas volt a köztes időszak. Bódi Ádámot bokasérülés miatt le kellett cserélni, szerencsére ez sem bontotta meg a csapatot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik