Kiemelt hírek

Kiesett a gólképtelen Kecskemét

A Kecskemét 0-0-s döntetlent játszott a kazah Aktobe otthonában az Európa Liga-selejtező második fordulójának visszavágóján. A magyar csapat kiesett a sorozatból.
Európa Liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó
Aktobe (kazah) – Kecskeméti TE-Ereco 0-0
Aktobe, 13000 néző. Játékvezető: Bojko (ukrán)
Aktobe: Szigyelnyikov – Kenzsiszarjev, Szmakov, Sisulin, Primus – Kostic, Hajrullin, Logvinyenko (Szemjonov, 79.), Mane – Maletic (Avercsenko, 92.), Djilas (Liszenkov, 75.). Vezetőedző: Vlagyimir Mukanov
Kecskemét: Ribánszki – Alempijevic, Radanovic, Balogh, Mohl – Cukic (Dosso, 84.), Ebala (Bertus, 84.), Savic, Gyurcsó (Litsingi, 72.) – Tököli, Foxi. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Továbbjutott: Aktobe (1-1, idegenben lőtt góllal)

Az első félidőben az Aktobe játszott mezőnyfölényben, de a kecskemétiek stabilan védekeztek, s elsősorban gyors ellentámadásokból próbáltak veszélyeztetni. Kevés sikerrel. A játékrész legnagyobb helyzete a 35. percben alakult ki, amikor Foxi kényszerítőzött Tökölivel, majd 12 méterről, balról lőtt, méterekkel fölé. Nagy lehetőség volt.

A fordulás után sem változott a játék képe, annak ellenére a hazaiak irányítottak, hogy a Kecskemétnek kellett volna gólt szereznie a továbbjutáshoz. A kazah csapat közelebb állt a győzelemhez, de végül a hazaiaknak a gól nélküli döntetlen is megfelelt.

A 66. percben a meccs legnagyobb helyzetét Csukics hibázta el! Foxi átadása után lövés helyett cselezni próbált és a hazai kapus mentett. Még a 93. percben is volt esélyük az alföldieknek, de Dosso kihagyta a továbbjutást érő helyzetet: közelről magasan fölé lőtt.

A Magyarországon rendezett első mérkőzés végeredménye 1-1 lett, így a kazah együttes idegenben lőtt góllal jutott tovább.

Olvasói sztorik