Kiemelt hírek

Csodálatos magyarok! Csodálatos Paks!

Az MVM Paks káprázatos győzelmet aratott a norvég IL Tromsö otthonában (0-3) az Európa Liga-selejtező második forduljának visszavágóján.
Európa Liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó
IL Tromsö (norvég) – MVM Paksi FC 0-3 (0-0)
Tromsö, 7000 néző. Játékvezető: Yunus Yildirim (török)
Tromsö: Malmkvist – Norbye, Björck, Ciss, Yndestad – Andersen (Jama, 66.), Mbodji, Jenssen, Drage – Abdellaoue (Möller, 65.), Nystrom (Johansen, 54.). Vezetőedző: Mathias Per-Hogmo
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Bartha, Sifter, Sipeki, Vayer (Magasföldi, 78.) – Kiss T., Böde. Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerzők: Kiss T. (59., 77.), Böde (62.)
Továbbjutott: Paks (4-1)

Ahogy arra számítani lehetett, eleinte a Tromsö lépett fel támadólag, a megszerzett labdákkal gyorsan iramodtak meg a kapu felé a hazaiak, de a paksi védők egyelőre állják a sarat. Nagy volt az iram, de sportszerű a mérkőzés, a török bírók jól kézben tartották a találkozót.

Az első félidő közepe táján beleerősítettek a norvégok, ekkor nem sok lehetősége volt a Paksnak, sorra jönnek be a szögletek, de a magyarok megóvták a kaput a góltól. A játékrész legnagyobb helyzetét Nyström hagyta ki, a csatár ötméteres lövését Csernyánszki bravúrral védte. A pálya műfüves, csúszott, mert a meccs előtt is folyamatosan locsolták, így gyorsabban ment rajta a labda.

Az 59. percben vezetést szerzett a Paks! Böde indította Kiss Tamást, aki elvitte a labdát Björck mellett, a visszafutó védő tisztázni próbált, lábáról a kifutó kapus felett a bal kapufára pattant a labda, Kiss eszmélt a leggyorsabban, és három méterről úgy lőtt jobbal a kapuba, hogy a labda a jobb kapufát is érintette (0-1).

Nem volt megállás, a 62. percben növelte előnyét a magyar csapat! Báló indította remek labdával a leshatáron kilépő Bödét, a középpályás vállal átvette, majd két lépés után, nyolc méterről jobb külsővel a kapu bal alsó sarkába gurított. A labda ezúttal is a kapufáról pattant a kapuba (0-2). Az biztos, hogy a hazaiak nem hittek a szemüknek! Mit művel velük ez a számukra korábban teljesen ismeretlen magyar kiscsapat?

Lehet, hogy a 77. percben más a paksiak is csodálkoztak, ugyanis Kiss fülelt le egy rossz hazaadást, majd megindult vele, és 17 méterről jobbal a jobb alsóba küldte a labdát (0-3)! A harmadik kapott gól után a norvég nézők elindultak haza… Leült a mérkőzés az utolsó percekre, a Tromsö próbálkozott támadásokkal, de nem volt átütő erő a norvég csapatban.

A hazai pályán elért 1-1-es döntetlent fantasztikus idegenbeli bravúrral fejelte meg a Paks, amely így továbbjutott, és a következő körben a skót Hearts ellen játszik majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik