Kiemelt hírek

Halmosi: tele van a fejem!

A Haladás középpályása szerint a szemléletbeli különbségek a külföldi tapasztalatai miatt vannak. Azt viszont nem árulja el, miért állították ki, mert abból balhé lenne.

Vereséggel kezdte a bajnokságot a Haladás Sopron Bank, amely 1-0-ra kikapott az újonc Pécsi MFC otthonában. A szombathelyiek a második félidő jelentős részében emberhátrányban futballoztak, mivel Halmosi Péter a huszadik percben Regedei, az 56. percben pedig Simonfalvi buktatásáért kapott sárga lapot, ezért kiállították.

– Az első félidőben mi uraltuk a játékot, sokat volt nálunk a labda, a Pécs alig jött át a félpályán – mesélte a Rangadó megkeresésére Halmosi. – Nem igazán voltak helyzeteink, ez a támadójátékunkat minősíti. Akkor kezdtem jól érezni magamat a pályán, mielőtt kiállítottak. Abban az időszakban már tudtunk játszani a széleken, voltak pontos visszapasszok, beadások, és átlendültünk a nagy melegen is. Sajnos jött a kiállítás, ami megzavarta a csapatot, és átvette az irányítást a Pécs, de a gól nem volt benne a játékban. A találat nem is akkor született, hanem csak azután. Amikor újra a mi játékunk dominált! Ha a kapusuk nem véd olyan remekül, nyerhettünk volna, de egy pontot mindenképpen megérdemeltünk.

“Nem akarok balhét”

A két sárgalapos esetről a 31 éves, szombathelyi játékos elmondta, taktikai faultok voltak, amelyek az ellenfél megállítására irányultak.

– Az egyik az oldalvonalnál, a másik a félpályánál történt – emlékezett Halmosi. – Külföldön ezt tanítják is: ne a tizenhatos környékén szabálytalankodj! Sok ilyet csinálok egy meccsen, nem alattomos, nem durva, de megállítom vele az embert. Más országokban ilyen esetben oda sem jön a játékvezető, csak int, hogy szabadrúgás következik. De sajnos a magyar játékosok el is dobják magukat ezekben a szituációkban. Nem csak a bírókat hibáztatom, de ha nem fújnák le, akkor a játékosok is rájönnének, hogy fölösleges. A gördülékenyebb játék élvezetesebbé tehetné a meccseket. Mindegy, túl szeretnék lépni ezen, tele van a fejem. Én ennek a hátterében mást érzek, de nem mondom el, hogy mit, mert nem akarok megint balhét.

A www.pmfc.hu videója a meccsről. 0:38-nál a kiállítás.

Úgy érzi, igaza volt a Videotonnal kapcsolatban

A középpályás korábban Ausztriában egy, Angliában három szezont töltött. Hangsúlyozza: jobbító szándékkal osztja meg idehaza a külföldi tapasztalatait, de immár úgy véli, ha valaki itthon elmondja a véleményét, bántják, kiutálják.

– A tavalyi szezonban is volt egy nyilatkozatom, amit a Videotonnál félreértelmeztek – utalt a néhány hónappal ezelőtti esetre Halmosi. – Én akkor sem Mezey Gyuri bácsit bántottam, csak megjegyeztem, hogy taktikailag és fizikailag kevés lesz az a teljesítmény a nemzetközi porondon. Egyébként amit mondtam, hamarosan igazoldott is. Kettő-nullára megvertük őket, utána volt három forduló, amikor összesen két pontot szereztek, pedig már régen bajnoknak kellett volna lenniük. Akkoriban már látszott, hogy mentális problémák vannak a csapatnál, mindig tolódott a bajnokavatás.

Halmosi kilenc évvel ezelőtt Ausztriában a Grazer AK játékosa volt, amely abban az időben még az élvonalban szerepelt, a székesfehérváriak jelenlegi, Bajnokok Ligája-selejtezőbeli ellenfeléhez, a Sturm Grazhoz hasonlóan.

– Óriási rivalizálás volt a két együttes között – idézte fel a múltat a magyar labdarúgó. Az Austria Wien lett a bajnok, a GAK a második, a Sturm pedig a hatodik. Szerintem a Sturm most sem erősebb, mint a Videoton, ez a múlt heti meccs első félidejében is látszott. A magyar csapat játszott fölényben, de az osztrákok dolgozták ki és lőtték be a helyzeteket. Ez nem képességbeli, hanem mentális különbség, a nagyobb nemzetközi rutin számlájára írható! Hiába egyenrangú ellenfelek a tizenhatosig! Ott jön elő a rutin, ott mutatkozik meg a különbség!

A Haladás nem változott

A Haladásra visszatérve Halmosi megjegyezte, hogy nem lehet elégedetlen együttese felkészülésével, de ő soha nem az edzőmeccsekből indul ki.

– A csapat nem változott, szép focit is tud játszani, nem véletlen a tavaszi harmadik helyezésünk, ezt várjuk most – fogalmazott a kétszeres magyar bajnok középpályás. – Jobb csapatnak tartom magunkat, mint következő ellenfelünket, a Honvédot. Egységesebbek vagyunk, nálunk szinte egyáltalán nem volt játékos-mozgás, Kispesten viszont újabb csapat van kialakulóban. Sajnos nélkülem kell győzniük a többieknek, de nagyon remélem, hogy csak egymeccses eltiltást kapok, nem kettőt.

Olvasói sztorik