Kiemelt hírek

Pakson minden a régi

Az MVM Paks hazai pályán 3-2-re nyert a Kecskemét ellen az OTP Bank Liga első fordulójában.
OTP Bank Liga, 1. forduló
MVM Paksi FC – Kecskeméti TE-Ereco 3-2 (1-1)
Paks, 1500 néző. Játékvezető: Solymosi
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Magasföldi (Heffler N., 61.), Sipeki, Sifter, Hrepka (Kiss T., 61.) – Bartha (Mészáros, 92.), Böde. Vezetőedző: Kis Károly
Kecskemét: Németh G. – Gyagya, Radanovic, Balogh B., Mohl – Ebala, Cukic (Savic, 79.), Bertus – Gyurcsó (Simon, 46.), Foxi, Stokic (Litsingi, 46.). Vezetőedző: Tomiszlav Sivics
Gólszerzők: Hrepka (16.), Bartha, (48.), Böde (73.), illetve Stokic (30.), Simon (89.)

Az előző szezonban mindkét együttes remekül teljesített, a Paks ezüstérmes lett a bajnokságban, a Kecskemét pedig megnyerte a Magyar Kupát, így jelenleg egyaránt az Európa Liga selejtezőjében szerepelnek.

Már a meccs legelején adódott ok az izgalomra, hiszen a második percben Foxi passzolta vissza a labdát Stokicnak, aki 14 méterről a kapu jobb alsó sarka felé lőtt. Csernyánszki nagy bravúrral, lábbal védett, úgy, hogy a labda a kapufát érintve pattant az alapvonalon túlra. Öt perccel később Magasföldi ugratta ki Bödét, aki átemelte a labdát a kifutó Németh Gábor fölött, de a játékszer centikkel a léc fölött is elszállt, ráadásul közben az asszisztens lest jelzett.

A tízedik percben Bartha lőtt 22 méterről, de a labda centikkel a kapu jobb felső sarka mellett hagyta el a játékteret. A huszadik percben megszerezte a vezetést a Paks! Magasföldi baloldali szöglete után Bartha csúsztatta tovább a labdát, így az a középen teljesen üresen érkező Hrepkához került, aki miután üggyel-bajjal megszelídítette azt, három méterről a kapu közepébe bombázott (1-0).

A 25. percben Heffler Tibor jobboldali beadása után Hrepka fejelt nyolc méterről a kapu bal oldala mellé. Újabb öt perc elteltével jött a kecskeméti egyenlítőgól: Gyurcsó passzolt jobbról Stokic elé, aki kapásból, 22 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt (1-1). A folytatásban ugyancsak az alföldiek veszélyeztettek, egy perccel a gól után Gyurcsó ezúttal maga vállalkozott lövésre a tizenhatos jobboldali csücskétől, s a labda csak centikkel kerülte el a kapu jobb felső sarkát.

A szünetig még két gólhelyzet adódott. A 40. percben Magasföldi jobboldali szöglete után Éger fejelt kilenc méterről a kapu bal alsó sarka felé, a védők nehezen tisztáztak. Két perccel később Bartha jobboldali beadása után Böde a kilépő Németh kapust megelőzve hét méterről csúsztatott a kapu bal oldala mellé. Maradt az 1-1 a pihenőre.

A visszatérés után nem kellett sok idő a Paksnak, hogy visszavegye a vezetést! A 49. percben Magasföldi jobboldali szöglete után röviden szabadítottak fel a kecskeméti védők, így a labda Barthához került a tizenhatos jobb oldalánál. A középpályás visszafele cselezett, majd fordulásból, ballal a kapu bal alsó sarkába lőtt (2-1).

Ezután is a paksiak veszélyeztettek, a 61. percben Böde passzolt Barthához, aki a középen érkező Hrepkához továbbított, a támadó pedig 14 méterről lőtt, de Németh Gábor kapus nagy bravúrral tisztázott. Egyenlíthetett volna a Kecskemét a 68. percben, amikor Foxi ugratta ki Litsingit, aki már csak Csernyánszkival állt szemben, de óriási helyzetben luftot rúgott, így a labda kigurult a pályáról.

A 73. percben aztán eldöntötte a találkozót a házigazda. Sipeki tette Böde elé a labdát, aki két lépést követően 15 méterről, jobbal a jobb alsó sarokba lőtt (3-1). Nagyon belejöttek a hazaiak, a 78. percben Sifter passzolt remek ütemben Kiss elé, aki egy csel után a tizenhatos vonaláról lőtt, s a lécet találta telibe.

A végén váratlanul ismét izgalmassá vált a találkozó, mivel a 89. percben egy kapu előtti kavarodást követően Simon Attila elé pattant a labda, aki szinte a gólvonalról lőtt a hálóba (3-2). És ez még mind semmi, majdnem az egyenlítés is összejött a Kecskemétnek, a 91. percben Csernyánszki hatalmas bravúrja kellett Litsingi lövésének hárításához.

Több gól már nem esett az összecsapáson, a Paks megérdemelten nyert.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik