Kiemelt hírek

Győri siker Kispesten

A Győri ETO FC 2-1-re nyert a tizenegyest hibázó Budapest Honvéd otthonában az OTP Bank Liga első fordulójában.

Jól kezdtek a csapatok, bár az első percekben a kapuk nem forogtak veszélyben, nem volt unalmas a játék. A kilencedik percben aztán a szenegáli Abass villant: remek helyzetből, négy méterről lőtt, Stevanovic azonban jól zárta a szöget, nagy bravúrral védett. Három perccel később ide-oda pattogott a labda a győri tizenhatoson belül, két sarkazás után végül a balról egyedül érkező Hajdú Norbert hat méterről bombázott a léc alá, ezzel viszonylag korán megszerezte a vezetést a Honvéd (1-0).

A hazaiak többet birtokolták a labdát, többet kezdeményeztek, és gólveszélyesebbek is voltak riválisuknál. Ez azonban a gól után megváltozott! A remek iram megmaradt, de a Győr fokozatosan átvette az irányítást. A 17. percben egy ETO-szögletet Pilibaitis csúsztatott kapura, Kemenes nagy bravúrral kapott bele a labdába, amely elpattogott a gólvonal előtt. A huszadik percben Dudás Ádám beadása szerencsésen megpattant egy bevetődő Honvéd-játékoson, éppen Koltai Tamás elé, aki ígéretes helyzetben csúnyán a kapu fölé lőtt. Kisvártatva Dudás 17 méterről elvégzett szabadrúgását védte vetődve Kemenes. Kispesti szempontból a legjobbkor jött az ivószünet, mert egyre inkább uralta a játékot az ETO.

A 33. percben Trajkovicsot fellökték a büntetőterületen belül, de a tizenegyes elmaradt. A kontrából Délczeg Gergely veszélyeztethetett volna, de a beadás után a labda nem jutott el hozzá, mert a védők szögletre mentettek. A 39. percben Abass hat méterről lőtt, de blokkolták a próbálkozását. Három perc múlva Dudás szabadrúgását Kemenes ujjheggyel kipiszkálta a léc alól. A másik kapu előtt Abass elment a tizenhatoson belül Takács Ákos mellett, aki elesett, és a földön fekve kézzel ért a labdához. A játékvezető tizenegyest adott, de Hajdú Norbert gyengén lőtt a jobb sarok felé, az elvetődő Stefanovic kivédte! Duplázás helyett majdnem egyenlítés következett, hiszen Pilibaitis fejesét Kemenes csak a szerencse és a kapufa közreműködésével tudta hárítani. A szünetben tehát 1-0-ra vezetett a Honvéd.

A második szakasz legelején Hajdú csavart centikkel a kapu mellé egy 18 méteres szabadrúgást, aztán egy gyengére sikeredett felszabadítási kísérlet akadt el Abassban, aki így csak a kapussal állt szemben, de hat méteres lövését Sztevanovic védeni tudta. Az 58. percben gyönyörűen varázsolta a labdát Dudás fejére, akinek két méterről nem volt nehéz a kapuba továbbítania, ezzel egyenlített a Győr (1-1).

Hajdú Norbert durván buktatta Pilibaitiszt, de a sárla lap elmaradt, pedig neki már volt egy! Megkegyelmezett neki Iványi játékvezető, cserébe Supka Attila vezetőedző azonnal lehívta a pályáról. A 63. percben Németh Norbert buktatta a tizenhatos vonalánál Trajkovicsot. A szabadrúgás után veszélyesen pattogott a labda a Honvéd kapuja előtt, egy győri játékos kezezett, de a bíró sípja néma maradt.

Az újabb ivószünet után, a 80. percben szinte a semmiből megszerezte a győztes gólt a Győr! Koltai lefejelte egy előrevágott labdát, pontosan a csereként beállt Marko Dinjarhoz, aki előbb ragyogóan megtartotta, majd Kemenes mellett a Honvéd kapujába passzolta azt (1-2).

A hátralévő percekben említésre érdemes esemény nem történt, a Győr magabiztosan őrizte előnyét, a Honvéd már nem tudott beszélyeztetni, így a kisalföldiek idegenbeli győzelemmel kezdték a szezont, bár a döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének.

Supka Attila, a Honvéd vezetőedzője: Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink a további gólszerzésre, de tizenegyesből sem tudtunk a kapuba találni. A második rész elején is százszázalékos helyzeteket hibáztunk, ezt kihasználva az ellenfél fordított. Mindez szerintem nem a melegnek tudató be, mert mindkét csapatnak ugyanolyan melege volt. Nem tudom miért alakult így.

Csertői Aurél, a Győr vezetőedzője: Szokatlanul enerváltan kezdtünk, nem csináltuk azt, amit tud a csapat. Pozitív, hogy hátrányban mindent megtettünk és fordítottunk. A második félidőben jobban játszottunk, de kapusunk bravúrja is kellett a sikerhez.

Olvasói sztorik