Kiemelt hírek

Az első fővárosi pont, a Fradi szerezte

A Ferencváros 2-2-es döntetlent játszott a Kaposvári Rákóczi FC otthonában, az OTP Bank Liga első fordulójában.
OTP Bank Liga, 1. forduló
Kaposvári Rákóczi FC – Ferencváros 2-2 (1-1)
Kaposvár, 4500 néző. Játékvezető: Kassai
Kaposvár: Posza – Okuka, Zsók, Bank, Gujic – Katona (Peric, 64.), Hegedűs D., Pedro, Pavlovic (Jawad, 56.) – Kulcsár (Farkas, 78.), Grumic. Vezetőedző: Sisa Tibor
FTC: Ranilovic – Balog Z., Csizmadia, Otten, Junior – Morales, Józsi (Fülöp, 75.), Maróti, Andrezinho – Abdi (Pölöskey, 78.), Felix (Alison, 66.). Vezetőedző: Prukner László
Gólszerzők: Okuka (5.), Peric (74.) illetve Felix (27.), Otten (83.)

Nem nyerni jár Kaposvárra a Ferencváros! Legutóbb 1977. március 19-én nyertek a fővárosiak 2-0-ra, amely egyben az egyetlen sikerük is a somogyi megyeszékhelyen.

A bemelegítés során a ferencvárosi Aleksandar Jovanovic megsérült, valószínűleg bokaszalag szakadást szenvedett. A két egyesület közötti egyezmény értelmében a kölcsönbe a Ferencvároshoz került Oláh Lóránt nem vehet részt a kölcsönadója elleni mérkőzésen, míg Grúz Tamás azért nem kezdett korábbi egyesülete ellen, mert edzője, Prukner László pedagógiai okok miatt így döntött.

A hatodik perc elején máris megszületett a meccs első gólja! Nem is akármilyen! A szerb Drazen Okuka ívelt be a baloldalról, a labda a kapu felé hullott, Marko Ranilovic kapus a napba nézett, ezért a labdát beütötte a hálóba (1-0)! A potyagól után is élénk, élvezetes maradt a játék, majd a 26. percben egyenlített a Ferencváros! Andrezinho kísérletét a védők csak Felipe Félixig tudták kifejelni, aki a kapunak háttal állva 15 méterről fordulásból egyből lőtt, a labda a bal kapufáról pattant a hálóba, Posza Zsoltnak esélyese sem volt (1-1).

A 31. percben Katona kapott labdát az ötös baloldalánál, egy csellel elküldte a visszarepülő Balogot, majd a hosszú felső sarok irányába tekert, azonban fél méterrel a léc fölé szállt a labda, nagy helyzet volt! Szintén óriási lehetőség maradt ki a 42. percben: egy ártalmatlannak tűnő szituációban Hegedűs Dávid 33 méterről vette célba az FTC hálóját, a labda a felsőlécről pattant vissza a mezőnybe! Néhány centiméteren múlt csupán a bombagól! A szünetben 1-1-es döntetlennel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

A hatvanadik percben hajszálpontosan varázsolták Grumics lábára a labdát, aki négy méterről, kapásból a kapu mellé lőtt. Az ellentámadás során Morales jobboldali szabadrúgását Csizmadia fejelte öt méterről kapura, nagy bravúrral hárított Posza, és a kipattanót sem tudták bekotorni a ferencvárosiak. A 73. percben újra vezetést szerzett a Kaposvár, Milan Pericset ugratták ki, akit Csizmadia Csaba nem tudott utolérni, így a szerb légiós Ranilovic alatt-mellett a kapuba lőtt (2-1).

Már csak körülbelül nyolc percet kellett volna kihúznia kapott gól nélkül a somogyi együttesnek, de nem sikerült. A holland Mark Otten végzett el szabadrúgást nagyjából 28 méterre a Rákóczi kapujától. A lövés védhetetlenül vágódott a hazai kapus mellett a hálóba (2-2). Néhány perccel később Ranilovic magát sem kímélve repült, és szedte le Grumics lábáról a labdát. A 87. percben Csizmadia estében menteni akart, ehelyett a saját kapujának bal felső sarka felé terelte a labdát, Ranilovic azonban elképesztő bravúrral szögletre paskolt.

Remek mérkőzést játszottak a csapatok, amelyen igazságos, látványos döntetlen született. A Vasas, az Újpest és a Honvéd veresége után a Ferencváros megszerezte az első fővárosi pontot az új szezonban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik