Kiemelt hírek

A Pápa megint nyert Újpesten!

A Lombard Pápa Termál FC némi meglepetésre 1-0-ra nyert az Újpest FC otthonában az OTP Bank Liga első fordulójában.
OTP Bank Liga, 1. forduló
Újpest FC – Lombard Pápa Termál FC 0-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3500 néző. Játékvezető: Oláh
Újpest: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Takács, Pollák – Egerszegi, Balogh (Magos, 56.), Markovic (Rajczi, 70.), Simon (Böőr, 56.) – Kabát, Lázár. Vezetőedző: Mészöly Géza
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Dlusztus, Totadze, Présinger – Farkas A., Maric (Germán, 90.), Ganugrava, Quintero – Lovrencsics (Varga G., 81.), Ferenczi. Vezetőedző: Véber György
Gólszerző: Maric (80.)

A pápaiak 2009 augusztusában 3-0-ra nyertek a Szusza Ferenc Stadionban, azóta az újpestiek bizonyára némi szorongással várják ezt a párharcot. Mint ezúttal is kiderült, nem véletlenül!

Az Újpest csapatában a nagy visszatérő, Fehér Csaba a Hollandiából hozott eltiltása miatt nem játszhatott.

Eleinte többet volt a labda az Újpestnél, de a veszélyesebb helyzeteket a Pápa alakította ki. A 11. percben Lázár Bence esett el a tizenhatoson belül egy pápai védő szorításában, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest. A 18. percben egy szöglet után kétszer is a gólvonal közvetlen közeléből kellett tisztázniuk az újpestieknek.

A házigazda is próbálkozott, sőt gólt is szerzett! A 29. percben egy baloldali beadás után Lázár Bence teljesen üresen lőtt kapura közelről, azonban a kapufát találta el. A kipattanót Takács ugyan belőtte, de a játékvezető les miatt – helyesen – érvénytelenítette a találatot.

Marics a 37. percben valami egészen döbbenetes helyzetet hagyott ki, fél méterről a felső kapufára pattant a labda a lábáról, aztán szabadrúgásból veszélyeztetett, de Balajcza vetődve védett. A Pápa ekkorra már a mezőnyben is egyenrangú ellenfele volt a házigazdának. Az első félidő gél nélkül ért véget.

A második játékrész elején, a mérkőzés 48. percében Kabát Péter veszélyes szabadrúgását tolta ki a jobb alsó sarok elől Szűcs Lajos. Az 53. perc legelején egy lövés után Balajcza Szabolcsról kipattant a labda, Quintero lőtt, de Dvorschák Gábor a gólvonal előtt állva tisztázott. Élénk volt a játék ezekben a percekben, bátran támadott a vendégcsapat. A fővárosiak futballjában kevesebb volt az átütőerő, de néha előttük is adódtak lehetőségek.

Aztán alábbhagyott a lendület, szabálytalanságok tördelték a játékot, de kisvártatva megint a gólhelyzeteké volt a főszerep: előbb Szűcs Lajos robbant ki a kapujából, és hárított egy beadást a frissen beállt Rajczi Péter elől, a másik oldalon pedig Marics veszélyeztetett. A 75. percben Lázár Bence közeli lövését tornázta szögletre Szűcs.

A 80. percben megszerezte a vezetést a Pápa! Ganugrava gyönyörű csele és lágy emelése után Marics bólintott a közelről az Újpest kapujába (0-1). A 94. perc elején flippergolyóként pattogott a labda a Pápa tizenhatosán belül, de a vendégeknek sikerült felszabadítaniuk, így nagy meglepetésre győzelemmel távozhatnak a Szusza Ferenc Stadionból!

Stílusosan futballoztak és nagyszerűen küzdöttek a pápaiak, az újpestiekből viszont hiányzott az élet, az átütőerő. Goran Maricsnak pedig visszaadta a sors, amit az elképesztően nagy kihagyott helyzeténél elvett, hiszen győztes gólt szerzett.

Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője: Két százszázalékos ziccerünk volt, amelyekkel eldönthettük volna a találkozót. Egy nagy védekezési hiba miatt kaptuk a gólt. Elment az egyik pont, ami meglehetett volna, hazai pályán ennél sokkal többet kell nyújtanunk. Lázár Bence lövése után bravúrral védett Szűcs Lajos, illetve úgy láttam, hogy az egyik pápai játékos kézzel ért hozzá a labdához a gól előtt. Többet szerettük volna birtokolni a labdát, de a gyenge teljesítmények miatt ezt nem sikerült megvalósítani.

Véber György, a Pápa vezetőedzője: Erről beszéltem folyamatosan Maricsnak! Jól megoldotta a feladatot. Még ennél is több van benne, bár győztes gól szerzett. A csapat együttes játéka, és a védekezésben nyújtott együttes mozgások jók voltak, hiszen az Újpest előtt mindössze két helyzet adódott. Nagyszerű játékosok alkotják a hazai együttest. Nekünk minimum három gólt kellett volna lőnünk reálisan, de lehet, hogy többet! A jobban játszó csapat megérdemelten nyert, de bosszús vagyok a kimaradt helyzetek miatt. Háromból kettőt be kellett volna lőnünk, persze így sem forgott veszélyben a sikerünk. A felívelt labdákat jól hatástalanítottuk. Most köszönt vissza, mennyire jó volt nívós ellenfelekkel mérkőzni a felkészülés során, ott állt össze a játékunk. Az előre-játékunknak dinamikusabbá kell válnia. Ha folyamatosan jól dolgozunk és fejlődünk, ezzel a kerettel elérhetjük a céljainkat.

Olvasói sztorik