Kiemelt hírek

Világrekord, siófoki módra

Fehér Zsolt szerint a BFC Siófok számára a következő bajnokság is élet-halál harc lesz.

A Gázszer, a Videoton, a Pápa és Tatabánya korábbi játékosa, a Rangadónak nyilatkozó Fehér Zsolt immár két éve a BFC Siófok csapatát erősíti. A 26 éves védőnek fontos szerepe volt a bennmaradás kiharcolásában.

A Balaton-parti együttesnek az előző szezonban, idény közben is voltak nagyszerű eredményei, és a végén, amikor igazán kellett, akkor is jöttek a győzelmek, így sikerült biztosítani a további élvonalbeli tagságot.

– Felemás szezon volt, mert az elején jól kezdtünk a nagyobb csapatok ellen. Egész jól is elsülhetett volna az egész, de jött egy ötös vereségszéria – mondta a Rangadó megkeresésére Fehér Zsolt.

– Eleinte úgy tűnt, hogy volt csapata, a Videoton ellen kezdik a bajnokságot, de a halasztás miatt a másik volt csapata, a Pápa otthonában rajtolnak a jövő héten.

– Nagyon vártuk már a kezdést, mert az egész munkánk így volt felépítve, a halasztással borult minden. Végül sokkal többet edzettünk, mintha játszanunk kellene, ezen a héten már a frissítésnek kellett volna következnie, ehelyett meghajtottuk magunkat rendesen.

– Nem volt túl sok idejük a pihenésre…
– Három hét szünetünk volt, ennyi idő jutott a kikapcsolódásra. A sorsolás alapján 18 bajnoki meccset játszunk idén, tehát megállás nélkül pályán leszünk. Télen több időnk van pihenni, december közepétől január végéig körülbelül másfél hónap.

– Az újságokban megjelent néhány héttel ezelőtt, hogy felvetődött a neve a Zalaegerszegnél, végül mégis Siófokon maradt…
– Voltak megkereséseim, de konkrét ajánlatot nem kaptam, a tárgyalásig nem jutottam el.

– Két főedző dolgozik a csapatnál, ifj. Mihalecz István vezetőedző és Horváth Károly szakmai igazgató. Mi a munkamegosztás közöttük?
– Horváth Károly a főnök, ő dönt minden fontos kérdésben, övé a felelősség, ő állítja össze a csapatot.

– Az új bajnokságban is a kiesés ellen fognak küzdeni?
– Minden bizonnyal. De szerintem ez jobb annál, mintha szürke középcsapat lennénk. Akkor nem nagyon van célunk, csak a hetedik-nyolcadik hely… Itt hétről hétre feladatunk van, élet-halál harc az egész év! Ezúttal is nehéz dolgunk lesz, mert a két újonc valószínűleg jól erősített, és Diósgyőrben egyébként is nagyon nehéz jó eredményt elérni.

– A Siófok hazai mérlege viszont nem volt valami fényes…
– Az előző szezonban mindössze egyetlen meccset tudtunk megnyerni hazai pályán, mégis bennmaradtunk. Szerintem ez világrekord! A hazai eredmények alapján készült tabellán az utolsó helyen végeztünk, az idegenbelin harmadikok lettünk. Egyszerűen nem tudom, ez mivel magyarázható, de az biztos, hogy ha ezen javítunk, akkor idén is meglesz a bennmaradás!

A siófoki ET

Fehér Zsoltot mindenki csak ET-nek szólítja, de ez a siófoki védőt, mivel nem gúnynév, egyáltalán nem zavarja, megszokta már, hogy több mint tíz éve átkeresztelték.
– Még általános iskolában, a gárdonyi focisuliban kaptam ezt a becenevet – nyilatkozta korábban a védő. – Emlékszem, az egyik edzőtábor során, amikor a tantermekben voltunk elszállásolva és ott is aludtunk, a holdfényre mindenki mutogatott, grimaszolt, vagy kitalált valamilyen hülye mozdulatot. Rám ekkor ragadt az ET becenév, amit a Gázszerből a Videotonhoz – ahová több társammal együtt kerültünk – magammal vittem, és ez már így van Siófokon is, ahol Horváth Károly is így szólít.

Olvasói sztorik