Kiemelt hírek

Vidi: Még nem úszott el a továbbjutás

Székesfehérváron úgy vélik, a Videoton számára nem úszott még el a Sturm Graz elleni továbbjutás lehetősége a BL-selejtezőben.

Örömittas osztrák szurkolók, és csalódott, ám nem a végtelenségig elkeseredett Videoton-drukkerek hagyták el szerda éjjel a klagenfurti stadiont, miután befejeződött a Sturm Graz és a Videoton FC Bajnokok Ligája-selejtezője. A második forduló első meccse volt ez, amelyet Szabics Imre és Roman Kienast góljaival 2-0-ra az osztrák bajnok nyert meg. Mondhatni, bejött a papírforma, a BL-ben korábban megedződött, nemzetközileg sokkal rutinosabb csapat nyert, ám ez így nem fedi teljesen a valóságot – írja a Fejér megyei Hírlap.

A Videoton az első félidei, kimondottan jó játékával ugyanis alaposan meglepte a Sturmot, s ez az állapot második etap közepéig kitartott. A két bekapott gól előtti védelmi hibák sorsdöntőnek bizonyultak, de ezzel még nem dőlt el a továbbjutás sorsa. A többi között ezt hangsúlyozta Elek Ákos, aki a magyar együttes legjobbja volt szerdán.

– Úgy gondolom, az első félidő abszolút nekünk állt, ültek a játék azon elemei, amiket gyakoroltunk, és irányítottuk is a mérkőzést – vélekedett a székesfehérvári labdarúgó. – Ám hiába, mert a Sturm sajnos szinte a semmiből tudott két gólt szerezni, s ez a 2-0 azért komoly előnynek számít. Ezt viszont nem tartom reálisnak, én végig úgy éreztem, hogy gól nélküli döntetlen lesz a vége, vagy esetleg mi nyerünk.

Elek Ákos szerint együttesének az adhat erőt a visszavágóra, hogy a 2-0 ellenére szó sincs arról, hogy az osztrákok lemosták a Videotont a pályáról.

– Nagyon bízom benne, hogy a visszavágón legalább nyolc-tízezer néző biztat majd minket, mert abban az esetben lesz esélyünk kiharcolni a továbbjutást – ecsetelte a lefújás után az optimista középpályás. – A második gólt nagyon sajnálom, az a nemzetközi rutintalanság számlájára is írható, mert a hosszabbításban arra rúgom a labdát, amerre csak akarom. Kár érte, mert az 1-0 nem komoly vereség. Egy biztos: mindent megteszünk a visszavágón, és határozottan hiszek abban, hogy továbbjuthatunk. Az elkövetett hibákból tanulnunk kell, ki kell használnunk a helyzeteket, s persze nem szabad gólt kapnunk.

A Videoton pályaedzője, Paulo Sousa egyik segítője, Bekő Balázs roppant dühös volt.

– Rosszul éli meg az ember, amikor abszolút egyenrangú a csapata az ellenféllel, ám a hibáknak tulajdoníthatóan mégis vereséget szenved – magyarázta a segédedző. – Voltak olyan szakaszai a mérkőzésnek, amikor teljes mértékben a mi akaratunk érvényesült, s azt sem lehet mondani, hogy a Sturm határozottan fölénk kerekedett volna. Hiszen semmi olyan nem történt a pályán, amire ne lettünk volna felkészülve. Persze a hibák miatt két gólt is kaptunk, de ezek nem kidolgozott helyzetekből születtek. A továbbjutással kapcsolatban azt tudom megismételni, amit Paulo Sousa mondott a srácoknak: ez a párviadal még nincs lefutva, s ha megismételjük a mostani jó játékunkat, akkor meg is fordítjuk az állást.

A Sturm Graz legveszélyesebb futballistája az a Szabics Imre volt, aki az első gólt lőtte.

– A meccs előtt is elmondtam, hogy ha minimálisan is, de nekünk jobb csapatunk van, mert erősebb a keretünk – mondta a magyar válogatott támadója. – Számunkra a 2-0 nagyon jó eredménynek számít, jó kiinduló helyzetet jelent a visszavágó előtt. Ugyanakkor a Videotont nem szabad lebecsülni, hiszen voltak lehetőségei, ám mi már nem szeretnénk kiengedni a továbbjutást a kezünkből. Nagyon komoly és nehéz fehérvári összecsapásra számítok, hiszen egy jó és erős csapatot ismertem meg a magyar bajnokban, s ez nem udvariasság.

A visszavágót július 20-án rendezik, Székesfehérváron.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik