Kiemelt hírek

FTC: Oláh és Józsi bizakodó

Oláh Lóránt és Józsi György is optimista a Ferencváros továbbjutásával kapcsolatban.

Az FTC csütörtök este hazai pályán 2-1-re nyert a norvég Aalesund ellen az Európa Liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén. A Ferencvárosnak volt egy meg nem adott találata is.

– A védekezésünket próbáltuk először megszervezni, fontos lett volna, hogy hazai pályán ne kapjunk gólt – idézi a samsungsport.hu Józsi György szavait. – Sajnos egy pontrúgásból vezetéshez jutott az ellenfél. Ettől még nem adtuk fel a játékot, csináltuk tovább a dolgunkat, és végül is sikerült megfordítani az eredményt. Még egy gólt jó lett volna rúgni, de így is bízom a továbbjutásban. Kint műfüvön fogunk játszani, biztos, hogy az teljesen más közeg lesz, és kérdés, hogy miként fogunk megbirkózni az ottani viszonyokkal, de bízom benne, hogy kiharcoljuk a továbbjutást.

Oláh Lóránt szerint a magyar együttesnek a gól után lett még élesebb a játéka.

– Egy figyelmetlenségből kaptuk a gólt, nem vettük fel időben az embert, gyorsan elvégezték a pontrúgást, és ebből betaláltak – emlékezett a támadó. – Ilyet nem nagyon szabad elkövetni. Megkönnyebbültem, amikor belőttem a helyzetemet, volt előtte két-három olyan szituáció, amikor hasonló helyzetbe kerültem, de mindig két-három centivel – legalábbis én úgy éreztem, hogy annyival – lesen voltam. Örülök, hogy sikerült végre hazai pályán is gólt rúgnom a Ferencvárosban.

A meg nem adott gólról is beszélt a korábbi kaposvári támadó.

– Én is úgy láttam már akkor is, hogy Félix lesen van, látszott a mozgásán: megtorpant kissé, olyankor az ember általában lesen van. Igazából messze voltam, de úgy éreztem, hogy lesen van – vallotta be.

Olvasói sztorik