Kiemelt hírek

Debreceni gólparádéval kezdődött

A DVSC-TEVA hazai pályán 5-2-re nyert a Vasas-Híd ellen az OTP Bank Liga idénynyitóján.
OTP Bank Liga, 1. forduló
DVSC-TEVA – Vasas-Híd 5-2 (3-0)
Debrecen, 4500 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Debrecen: Novakovic – Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut – Bódi, Varga J., Szakály (Nagy Z., 82.), Rezes (Ferenczi, 66.) – Kulcsár T., Coulibaly (Zahovaiko, 72.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Vasas: Janjusevic – Boukar, Gáspár, Mileusnic, Katona – Kulcsár D., Bárányos, Kovács G., Jokic (Bakos, a szünetben) – Beliczky, Homma (Simic, a szünetben; Arsic, 62.). Vezetőedző: Komjáti András
Gólszerzők: Kulcsár T. (4.), Coulibaly (20., 47., 55.), Szakály P. (33., 11-esből), illetve Simic (48.), Kulcsár D. (52.)
Kiállítva: Mileusnic (32.)

A hajdúságiak többek között Coulibaly mesterhármasával 5-2-re győzték le az angyalföldieket az első forduló pénteki nyitómérkőzésén.

Az új szerzeményei nélkül, de három csatárral felálló DVSC az első félidőben szétzilálta a Vasas védelmét. A 3-0-s félidei eredmény a Vasasra nézve volt hízelgő, hiszen az angyalföldi védők kapitális hibákat követtek el, a hajdúságiak pedig számos helyzetet puskáztak el a gólok mellett – jelenti az MTI.

Gyors gólváltással kezdődött a második játékrész, majd meglepetésre közelebb zárkózott a Vasas, de amikor a debreceniek az ötödik találatot is megszerezték, az angyalföldiek lélekben feladták a küzdelmet. Kondás Elemér vezetőedző újoncot is avatott: a 66. percben azt a Ferenczi Jánost küldte pályára Rezes helyett, aki nyáron került fel az NB II-es fiókcsapatból. Ezt követően a 39-szeres észt válogatott Zahovaiko is bemutatkozott a magyar bajnokságban.

A végére leült a meccs, nem maradt izgalom, így azok a szurkolók, akik a sporttörvény elleni tiltakozásul kivonultak a B-középből a 80. percben, nem maradtak le semmiről.

Olvasói sztorik