Kiemelt hírek

Szabics kezezett a gól előtt?

Az osztrákok elégedetten, a magyarok pedig csalódottan értékelték, hogy a Sturm Graz 2-0-ra legyőzte szerdán a Videoton.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén az osztrák Sturm Graz a magyar Szabics, illetve Kienast góljával 2-0-ra nyert a Videoton ellen.

Paulo Sousa, a székesfehérváriak vezetőedzője a klagenfurti találkozót követő sajtótájékoztatón elismerte, jobb volt a rivális, ugyanakkor szerinte azzal elégedett lehet, hogy csapata mindvégig győzelemre játszott, játékosai pedig végig megfelelő mentalitásban futballoztak – áll az MTI helyszíni tudósításában.

– A Sturm előrébb jár a csapatépítésben, s ez abban látszott meg, hogy megérezték azokat a pillanatokat, amikor sebezhetőek voltunk és eldönthették a meccset, s ezeket a momentumokat ki is tudták használni – fogalmazott a portugál szakember, aki a továbbjutási esélyekről úgy vélekedett, hogy eddig is a Sturm volt a favorit, s az első meccs eredményének tudatában ez még inkább igaz, de a párharc még nem dőlt el.
https://www.youtube.com/watch?v=XoaSrsujIk4&
Megjegyezte, mindenképpen bizakodásra ad okot a jövő szerdai, székesfehérvári visszavágóra, hogy a meccsen megvoltak a Videoton lehetőségei, s azon kell javítani, hogy ezeket ki is használja az együttese, mert ha sikerülne 1-0-s előnybe kerülni, akkor nagy nyomás lenne a graziakon.

Elek Ákos éppen a kihagyott helyzeteken bánkódott elsősorban. Mint mondta, nem maga a 2-0-s vereség miatt csalódott, hanem azért, mert szerinte ebben a meccsben sokkal több volt. Hozzátette, különösen fájó ez a kudarc annak fényében, hogy több mint ezer szurkoló kísérte el a csapatot, de azt reméli, a drukkerek továbbra is bíznak a továbbjutásban, s ezért minél többen kilátogatnak a Sóstói Stadionba.

– Nem mutatott semmi különlegeset ez a Sturm Graz, de amit tud, azt jól tudja. Három helyzetükből két gólt szereztek – mondta a válogatott középpályás, aki annak a véleményének is hangot adott, hogy Szabics vezető góljánál a magyar csatár kézzel ért a labdához.

Szabics ugyanakkor erre úgy reagált, hogy semmi köze nem volt a kezének a labdához.

– Elégedettek lehetünk az eredménnyel annak ellenére, hogy akár több góllal is nyerhettünk volna. Természetesen nincs vége a párharcnak, mert a Videotonban igen erős ellenfelet ismertünk meg – összegzett Szabics.

A válogatottba idén öt év után visszatért támadó az MTI azon kérdésére, hogy mennyire zavarta a magyar szurkolók szidalmazása, úgy reagált, szerinte az természetes dolog, hogy a rivális játékosait megpróbálják kizökkenteni a drukkerek, ha mással játszott volna a Sturm, ez akkor is előfordulhatott volna.

A visszavágót jövő szerdán 20 óra 30 perctől a székesfehérvári Sóstói Stadionban rendezik.

Olvasói sztorik