Kiemelt hírek

Paksi döntetlen Fehérváron

Az MVM Paks 1-1-es döntetlent játszott a norvég Tromsö ellen az Európa Liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén, Székesfehérváron.

Európa Liga, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés

MVM Paks – IL Tromsö (norvég) 1-1 (0-1)
Székesfehérvár, 1500 néző. Játékvezető: Capela (portugál)
Paks: Csernyánszki – Éger, Fiola – Báló, Böde, Heffler T., Sifter, Sipeki (83.) – Bartha (Haraszti, 89.), Magasföldi (46.), Vayer. Vezetőedző: Kis Károly
Tromsö: Malmkvist – Björck, Ciss, Mbodji, Norbye – M. Andersen, Drage (Nyström, 51.), Johansen (Jama, 92.), Yttergaard Jenssen – Mo. Abdellaoue (Möller, 80.), Yndestad. Vezetőedző: Per-Mathias Högmo
Gólszerzők: Vayer (46.), illetve M. Andersen (26.)

Az előzetesen esélyesebbnek tartott norvégok léptek fel támadólag, olykor öt játékossal iramodtak meg a paksi kapu felé, és egy távoli bombával már a harmadik percben veszélyeztettek. A vendégek vezetőtalálatát követően magához tért a Paks, több formás támadást is vezetett, s akár egyenlíthetett volna, de az első félidő alapján nem érdemtelenül volt a látogatóknál az előny – jelenti az MTI.

A szünet után felpörgették a játékot a hazaiak, és a középpályás Vayer Gábor remek megmozdulása után megérdemelten egyenlítettek is. A lefújásig még akadt lehetősége mindkét csapatnak, de újabb gól már nem esett. A Paks továbbra is veretlen az Európa Ligában, de ahhoz, hogy az is maradjon, bravúrra lesz szüksége a jövő csütörtöki, norvégiai visszavágón.

Kis Károly, az MVM Paks vezetőedzője: A mérkőzés előtt azt mondták, hogy jó eredmény lenne a döntetlen, én viszont most csalódott vagyok, mert játékosaim sokat tettek a győzelemért, de sajnos nem sikerült kivívnunk. A Tromsö kiváló futballistákból áll, fizikálisan nagyon erősek, nem volt könnyű dolgunk. Annyit ígérhetek a visszavágóra, hogy nem feltartott kézzel megyünk Norvégiába, még egyáltalán nem dőlt el a párharc.

Olvasói sztorik