Kiemelt hírek

Kiegyensúlyozni az évszakos ingadozást

Farkas Attila a korábbinál erősebbnek érzi a pápai csapatot, mert a távozókat minőségi emberekkel pótolták.

A felkészülés végéhez értek az élvonalbeli csapatok, hiszen a hétvégén kezdődik a bajnokság, a továbbiakban már élesben folytatódhat a csapatépítés. A Lombard Pápa együttesét a felkészülési mérkőzések miatt érte kritika, ugyanis mind a négy találkozóját elvesztette. Igaz, mind a négy rivális az európai porondon szerepel, kettő a Bajnokok Ligája-, kettő pedig az Európa Liga-selejtezőben.

Pápán úgy tervezik, hogy a keretben történt nagy változások ellenére a csapat stílusa megmarad, ugyanúgy a támadófutball lesz a fő profilja az együttesnek.

A Pápa szombaton 20 órakor, az Újpest otthonában kezdi a 2011–2012-es idényt. Az együttes egyik legrutinosabb tagja, a Rangadónak nyilatkozó Farkas Attila egy rövid soproni kitérőt leszámítva 2004 óta futballozik a csapatban.

– Úgy érzem a csapat erőssége megmaradt, a távozókat minőségi emberekkel tudtuk pótolni, sőt, talán még erősebbek is lettünk! Feszített programunk volt, kétnaponta játszottunk edzőmeccseket erős csapatok ellen. Ez elég jó erőfelmérő volt, de nem úgy jöttünk ki belőle, ahogy akartunk – vélekedett a Rangadó megkeresésére a 32 éves védő, Farkas Attila.

– Önök szokták mondani, hogy az edzőmeccseken nem az eredmény számít!
– Nem jó, ha ember utazik több száz kilométert, és kap négy-öt gólt, de volt tanulsága.

– Erősödött a csapat, de mit vajon mit hozhat az új szezon?

– Azt szeretnénk, ha a középmezőnyben ott tudnánk lenni. Az ősz sokkal jobban szokott sikerülni, mint a tavasz, jó lenne ezt egy szintre hozni. A két újonc közül a Diósgyőr hazai pályán a közönségével karöltve markáns csapat lehet, a Pécs pedig nagy átalakuláson ment keresztül a nyíregyházi különítmény érkezésével. Kevés pihenőjük volt, ez ősszel még meglátszhat rajtuk.

– Idegenben kezdenek, ráadásul Újpesten, nincs könnyű dolguk a rajton!
– Mindenképpen erőteljes, jó játékot szeretnénk nyújtani, az Újpest elleni, közelmúltbeli eredmények mellettünk szólnak. Remélem, most is így lesz. Ellenünk mindig fokozottabb állapotba kerülünk, magával ragad minket a mérkőzés.

Lombard Pápa Termál FC

Érkezett: Lasha Totadze (grúz, Győr, kölcsönbe), Giorgi Ganugrava (grúz, Győr, kölcsönbe), Ferenczi István (Vasas), Présinger Ádám (Videoton), Lovrencsics Gergő (Pécs), Germán Tamás (Nyíregyháza, kölcsönből vissza), Szabó Zoltán (Herzogenburg, osztrák), Horváth Levente (Nyíregyháza), Sander Puri (észt, Larissza)

Távozott: Bali Péter (Siófok), Takács Péter (Diósgyőr, kölcsönbe), Denis Rebryk (ukrán, ?), Bárányos Zsolt (Vasas), Heffler Norbert (Paks), Zoran Supics (szerb, Győr, kölcsönből vissza), Rajnay Attila (?), Venczel Balázs (Charleroi, belga, ?), Tóth Norbert (?), Szabó Zsolt (?)

Akivel tárgyalnak: Joseph Bala (nigériai, Hearts of Abuja – Nigéria), Boromissza Dániel (Balatonfüred)

Olvasói sztorik