Kiemelt hírek

Hátrányból nyert a Ferencváros!

A Ferencváros hazai pályán 2-1-re nyert a norvég Aalesund ellen az Európa Liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

Európa Liga, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés

Ferencváros – Aalesund FK (norvég) 2-1 (1-1)
Albert Flórián Stadion, 8000 néző. Játékvezető: Avram (román)
Ferencváros: Ranilovic – Fülöp N., Grúz, Otten, Junior – Jovanovic, Józsi (Morales, 65.), Maróti, Andrezinho – Abdi (78.), Oláh (Félix, 64.). Vezetőedző: Prukner László
Aalesund: Grytebust – Skagestad (Sylling Olsen, 74.), Tollas, Arnefjord, Barrantes, Jääger – Ulvestad, Morrison – Okoronkwo (C. Myklebust, 62.), Sellin, Parr (Jalasto, 67.). Megbízott edző: Kent Bergersen
Gólszerzők: Oláh (37.), Abdi (56.), illetve Okoronkwo (27.)

Az első félidő első felében a Ferencváros diktálta az iramot, s több lehetőséget is kialakított, gólt azonban nem sikerült szereznie. A 24. perc végén a hőség miatt a játékvezető egyperces ivószünetet rendelt el, ezt követően a vendégek szinte azonnal bevették a magyarok kapuját. Az FTC ennek ellenére nem tört meg, a sorozatos próbálkozásoknak pedig meg is lett az eredménye: Otten remek passzát Oláh váltotta gólra – áll az MTI jelentésében.

A szünet után nagyon magabiztosan, a játékot teljes mértékben irányítva futballozott az Ferencváros, s az először a felső lécet eltaláló Abdi káprázatos góljával a vezetést is megszerezte. A norvégok láthatóan zavarba jöttek, s a hajrára átálltak az ötvédős rendszerre, azaz tartani akarták az egygólos vereséget, ami a hazaiak sorozatos lehetőségei ellenére is sikerült nekik.

A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Norvégiában.

Prukner László, a Ferencváros vezetőedzője: A győzelem ellenére nem vagyok teljes mértékben elégedett. Azonban remélem, a megszerzett előny elég lesz majd a továbbjutáshoz. Fegyelmezetten fogunk játszani Norvégiában, szeretnénk megmutatni, hogy méltó ellenfelei vagyunk az Aalesundnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik