Kiemelt hírek

A Kecskemét sem szerzett előnyt

A KTE-Ereco hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a kazah Aktobe ellen az Európa Liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

Európa Liga, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés

Kecskeméti TE-Ereco – FC Aktobe (kazah) 1-1 (1-0)
Kecskemét, 3500 néző. Játékvezető: Liani (izraeli)
Kecskemét: Németh G. – Alempijevics, Balogh B., Radanovics, Mohl – Bori, Ebala, Csukics (Szavics, 71.), Litsingi (Gyurcsó, 63.) – Foxi, Dosso (Simon A., 46.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Aktobe: Szigyelnyikov – Kenzsiszarjev (Badlo, 87.), Logvinyenko (Hoholov, 85.), Primus, Szmakov – Avercsenko (Maletics, 71.), Csicsulin, Hairullin, Kosztics – Djilasz, Mane. Vezetőedző: Vlagyimir Muhanov
Gólszerzők: Radanovics (23.), illetve Mane (59.)

A mérkőzés elején a Kecskemét lépett fel támadólag, de az utolsó pillanatban hibáztak a csatárok, így több gólhelyzet is kimaradt. Az Aktobe szórványos ellentámadásait könnyen állította meg a hazaiak védelme. Az első gól előtt Foxi remekül ívelt be egy szabadrúgást, a magasan kiemelkedő Radanovics pedig a hálóba fejelt.

A gól után még volt egy kihagyott hazai helyzet, majd az Aktobe átvette a játék irányítását, és csak a szerencsének köszönhető, hogy a kazah csapat nem talált be.

A második félidő elején az Aktobe kezdeményezően lépett fel és a szenegáli Mane révén egyenlített. A KTE ezt követően visszaesett, s ekkor Tomislav Sivic cserékkel próbálta gyorsítani csapata játékát. A kazahok egyre nagyobb fölénybe kerültek, többet futottak és rendre győztesen kerültek ki a párharcokból.

A mérkőzés végére a Kecskemét ismét feltámadt, de a gólhelyzetek kimaradtak, így nem sikerült előnyt szereznie az egy hét múlva sorra kerülő visszavágóra.

Tomiszlav Sivics, a Kecskemét vezetőedzője: Az eredmény ugyan reális, de a játékvezető egy ezerszázalékos büntetőt nem adott meg nekünk. Az első félidőben nagy iramban futballoztunk, de sajnos csak egyetlen helyzetet tudtunk kihasználni. A második játékrészben kijött, hogy az Aktobe már javában játszik a kazah bajnokságban, míg mi csak most fogjuk elkezdeni.

Olvasói sztorik